Infancia
Matins d'estudi també a l'estiu

Publicat el 07/07/2014

Uns 2.300 alumnes d'ESO assisteixen a classes de reforç gratuïtes als centres educatius per afrontar amb més garanties els exàmens de setembre. És el segon any que s'aplica amb èxit el "Pla de suport a l'estiu, èxit al setembre".

Vídeo 'Reforç escolar a l'estiu'

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa, aquest estiu, la segona edició del "Pla de suport a l'estiu, èxit al setembre", una iniciativa que té per objectiu ajudar els nois i les noies de primer a quart d'ESO que han suspès diverses assignatures per preparar l'avaluació extraordinària de setembre amb èxit.
En total se'n beneficiaran 2.366 alumnes, que repartits en 64 centres públics i concertats faran classes de reforç des de l'1 fins al 18 de juliol i els dies 1, 2 i 3 de setembre. Durant dues hores al dia els alumnes es concentren per tirar endavant les seves matèries aclarint conceptes amb l'ajuda dels mestres.

"L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci d'Educació tirem endavant aquest pla per contribuir a l'èxit escolar", assegura el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy. "Volem acompanyar els alumnes de la ciutat en una millora de resultats i alhora en una consolidació de coneixements al llarg de la seva etapa formativa 3-16", puntualitza.

Classes més relaxades

El pla es dirigeix especialment als alumnes que tenen entre 2 i 4 assignatures suspeses. També hi participen, però, alumnes que tot i passar de curs volen repassar els continguts del curs per anar més tranquils l'any vinent. "La majoria d'ells passen el curs i incorporen coneixements de tècniques d'estudi", apunta el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

"Amb aquestes classes estic segura que aprovaré les assignatures que he suspès", assegura una alumna de tercer d'ESO de l'Institut Fort Pius de Barcelona. La seva companya de quart d'ESO, la Jaela Miranda, s'esforça, aquests dies, per estudiar les quatre assignatures que ha suspès: "Ara estudio perquè necessito el títol de l'ESO per poder fer estudis superiors", explica.

Les classes es fan cada dia de nou a onze del matí en un ambient distès però alhora amb el suport de mestres i també d'estudiants universitaris i antics alumnes que donen suport: "Vénen animats sabent que no és una classe de matemàtiques o de socials sinó que és un aire més proper", assegura la coordinadora educativa, Marta Ayuste.

Una estona per fer esport

La jornada formativa es combina amb activitats esportives monitoritzades, una novetat d'aquest curs que té com a objectiu destensar els alumnes i fer-los gaudir d'un estiu que per a ells serà més curt.

A més, el programa també inclou suport a les famílies, organitzant diverses reunions dels alumnes afectats amb l'objectiu d'acompanyar els seus pares i mares en el pla d'estudi del seu fill.

La xarxa de biblioteques públiques de Barcelona se suma a la iniciativa i es posa a disposició de l'alumnat per continuar l'estudi de forma individualitzada durant l'estiu.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari