Infancia
L'Ajuntament fa una aportació extraordinària per cobrir totes les sol·licituds d'ajuts menjador

Publicat el 17/11/2013 a les 13:30 h. - Redacció bcn.cat -

L'augment de l'aportació inicial en 3,1 milions d'euros garanteix el compromís de cobrir totes les sol·licituds que compleixin els requisits i eliminar les llistes d'espera de mandats anteriors. En total, són 17.073 ajuts menjador per a alumnes de P3 a 4t d'ESO matriculats a escoles públiques i concertades davant les 15.479 de l'any anterior.

Amb la nova aportació, aquest curs es destinaran 9.408.920 euros per a ajuts menjador. D'aquests, un total de 5,7 milions d'euros, un 60%, provenen de l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta és la xifra més alta destinada mai fins ara per part del Govern municipal.

És el segon curs escolar consecutiu que des de l'inici es cobreixen totes les sol·licituds que compleixen els requisits. A més, aquest curs, la convocatòria d'ajuts menjador ha augmentat la quantia de l'ajut extraordinari que passa a ser de 4 a 5 euros/dia, mentre que l'ajut ordinari segueix sent de 3 euros/dia.

La xifra extraordinària inicial va ser de 2,5 milions. Després que el Consorci d'Educació de Barcelona analitzés les sol·licituds rebudes, des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha decidit fer una nova aportació extraordinària de 600.000 euros, fins a arribar a un total extraordinari de 3,1 milions d'euros per a aquest curs escolar.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha expressat: "Des del Govern de Barcelona demostrem, una vegada més, que estem clarament al costat de les famílies que ho passen pitjor i, aquest curs escolar, tornem a reiterar aquest compromís de suport destinant més recursos econòmics que mai per cobrir totes les sol·licituds d'ajut menjador per a les famílies que compleixen els requisits". El regidor Ardanuy ha volgut destacar també "l'esforç econòmic de la tinença d'alcaldia de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, a través de l'Institut Municipal de Serveis Socials, que permet al Govern de la ciutat fer aquesta aportació extraordinària total de 3,1 milions d'euros".

Garantir una resposta a l'alumnat en situació vulnerable

L'Institut Municipal de Serveis Socials i el Consorci d'Educació de Barcelona mantenen el protocol posat en marxa el curs passat. L'objectiu és seguir garantint una resposta adequada a les situacions en què es detecti una alimentació deficient. Segons aquest protocol, l'Institut de Serveis Socials assumeix el compromís de garantir que tots els alumnes que presentin alguna dificultat tinguin coberta la necessitat bàsica d'alimentació.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari