Infancia
Transport públic gratuït per als joves de 15 anys amb rendes baixes

Publicat el 22/12/2015 - Alba Rodríguez -

El col·lectiu de joves que tinguin 15 anys i estiguin empadronats a Barcelona podran obtenir la T-Jove gratuïtament o amb un descompte del 50% segons el nivell de renda de la llar. Es tracta d'un acord entre el Govern municipal i el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Aquesta mesura de tarificació social pretén facilitar l'accés al transport públic de la població més jove i va més enllà de l'ampliació de la T-12 fins als 14 anys, un acord tarifari consensuat amb les administracions de l' Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per al 2016.

Amb aquesta mesura complementària, el col·lectiu de joves de 15 anys també tindrà accés a tarifes socials per viatjar de forma il·limitada per la xarxa del transport públic del sistema tarifari integrat.

Per tal d'accedir als descomptes cal tenir 15 anys i estar empadronat a Barcelona.

Segons el nivell de renda s'aplicaran bonificacions del 100% o del 50% de l'abonament T-Jove o del títol equivalent vàlid per als autobusos i el metro ( TMB).

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat: "Ens semblava molt pertinent la proposta que ens feia ERC d'aprofitar al màxim la situació de superàvit de la ciutat de Barcelona per fer possible aquesta tarificació social".

Per la seva banda, Alfred Bosch (ERC) ha manifestat el seu acord amb aquest tipus de tarificació i ha afegit: "Els avantatges que oferiríem podrien fer-los servir el 75% dels joves de 15 anys de la ciutat".

El pressupost que es destinarà a fer efectiva aquesta tarificació serà d'1,9 milions d'euros.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari