Infancia
Can Ricart acollirà el Casal de Joves del Poblenou

Publicat el 06/11/2014 - Sant Martí TV -

Una part de Can Ricart reneix amb un nou ús. L'antic recinte fabril acollirà el Casal de Joves del Poblenou, que es començarà a rehabilitar al novembre.

L'espai té 656 metres quadrats distribuïts en dues plantes. Al primer pis hi haurà el vestíbul del casal i una gran sala d'actes, i al segon es faran sales de reunions, tallers, una sala d'informàtica i dos bucs d'assaig.

La proposta de reforma preserva el valor patrimonial i arquitectònic del conjunt històric, mantenint les particularitats tipològiques i estructurals que el caracteritzen, però alhora adequarà l'interior de la nau a les necessitats dels futurs usuaris. Les obres duraran sis mesos i tindran un cost de més d'1.061.213,89 euros.

Aquest era un equipament que els joves del barri reivindicaven des de feia set anys; en concret, demanaven que es construís en un edifici del carrer de Pallars, conegut com la Granota.

El context econòmic va fer inviable aquell projecte, això va portar l'Ajuntament a treballar amb els col·lectius juvenils en la recerca d'aquest nou espai.

El nou emplaçament confereix al casal noves possibilitats, tal com explica Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí: "Jo crec que és molt interessant que la resta de Can Ricart seran instal·lacions de la Universitat de Barcelona. Per tant, tindrem un espai de joves en un lloc on no només hi ha joves, i a més en un entorn que dóna molt de joc perquè aquest casal pugui fer coses francament importants".

El Casal de Joves del Poblenou serà el segon equipament d'aquesta mena que es construirà durant aquesta legislatura al districte de Sant Martí.

L'anterior va ser el Casal de Joves del Clot , que funciona des del mes de juliol al Centre Cultural la Farinera, gestionat pels mateixos joves. En el cas de l'espai del Poblenou, la gestió també seguirà aquesta fórmula.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Nou Casal de Joves al Poblenou

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari