Infancia
Una família estupenda

Publicat el 21/11/2014

L'objectiu de la proposta impulsada pel Meu Primer Festival conjuntament amb Festival de Cinema Independent de Barcelona, és que adults i infants experimentin en primera persona el procés creatiu de fer una pel·lícula, mostrant en forma d'autorretrat la singularitat i diversitat de les famílies de la ciutat.

Els organitzadors han convidat aquest any a la cineasta catalana Neus Ballús, directora de la Plaga, guionista i productora audiovisual, a realitzar un curt documental amb la participació de nens, nenes i les seves famílies. Del 8 al 13 de novembre les famílies participants van disposar de càmeres a casa seva per retratar el seu dia a dia, material que ha servit de base, juntament amb la part de rodatge dirigit per la Neus Ballús, per composar el "collage" definitiu, que vol ser un reflex de la diversitat familiar existent avui a la ciutat de Barcelona.

Els infants, protagonistes i conductors de la pel·lícula al mateix temps, ofereixen una visió fresca i natural de la seva situació personal: famílies petites i grans; amb avis o sense; que viuen jutes o separades; d'aquí i de fora... un ventall de mirades tant variades i riques com ho són les famílies.

L'Ajuntament de Barcelona ha donat suport a la proposta en el marc dels actes commemoratius del vintè aniversari de la proclamació del Dia Internacional de la Família, que la ONU impulsa amb l'objectiu de ressituar a les famílies i les seves necessitats en el centre de l'atenció pública i que l'Ajuntament ha volgut celebrar amb els actes de Barcelona és Família.

El curt documental es va presentar a la Filmoteca el dia 30 de novembre, formant part del programa de clausura del Meu Primer Festival. La projecció va comptar amb la presencia de la directora que va explicar les pautes donades als participants per l'enregistrament. També van aprticipar al debat els membres de les famílies protagonistes, que van explicar la seva experiència i com aquest treball els ha ajudat a reflexionar sobre que és la familía i com funciona la seva en particular. Properament podreu veure el curt al web de Barcelona és Família.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari