Infancia
Millores en les escoles bressol

Publicat el 12/09/2013

Aquest dijous 95 escoles bressol municipals iniciaran un nou curs, amb prop de 8.000 alumnes i una demanda atesa del 60%. Per aquest nou curs, entren en funcionament una sèrie d'iniciatives per tal de millorar la qualitat del servei.

Vídeo 'Millores en els escoles bressol'

Aquest dijous, 12 de setembre, 7.940 infants començaran un nou curs escolar a les 95 escoles bressol municipals de Barcelona, la qual cosa representa una demanda atesa del 60%.
Malgrat que cobrir el 40% restant és "difícil", tal com admès el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy ha recordat que en el que va de mandat han entrat en funcionament tres nous centres, i n'hi ha tres més de previstos. A més, el nombre de places s'ha incrementat en 3.000.


Mentre es va treballant per augmentar el nombre de places, però, Ardanuy ha recordat que el model Barcelona pel que fa a escoles bressol treballa en la millora de la qualitat del servei. Per això, aquest curs s'engeguen diverses iniciatives, entre les quals destaca un nou protocol per tal que les famílies que hagin patit una situació de pobresa sobrevinguda puguin accedir a bonificacions del preu de l'escola en qualsevol moment del curs i no només a l'hora de realitzar la matrícula, com passava fins ara. Segons Ardanuy, aquesta mesura de justícia social persegueix que les famílies puguin mantenir els seus fills a l'escola.


Formació per als professionals
Una altra de les mesures que entraran en funcionament aquest curs és la incorporació de 60 alumnes de cicle formatiu de grau superior d'educació infantil a 30 escoles bressol, a través de la modalitat FP-Dual, que combina estudi i treball.


En l'àrea de formació, també es preveu que els educadors de les escoles bressol puguin accedir a programes per tal de capacitar-se per accedir a la direcció d'un centre. En aquest sentit, el titular d'Educació ha remarcat que el consistori "aposta per mantenir la millor plantilla del país".


Reforç horari
Durant el primer trimestre del curs 2013-14, s'incrementarà el reforç educatiu durant la franja horària del migdia, per donar suport durant el temps d'adaptació al centre als infants d'entre 1 i 2 anys, posant l'accent sobretot en el període en què els nens aprenen a menjar.


També es preveu obrir l'escola bressol municipal Sant Medir dos dissabtes al mes per a famílies amb fills amb necessitats especials, dins del programa "Temps per tu".
Finalment, s'engegaran programes de música i dansa per als infants.


L'escola bressol El Roure, a punt
Gerard Ardanuy ha explicat que l'escola bressol municipal El Roure ja té les seves instal·lacions renovades i en unes condicions òptimes per començar el nou curs aquest dijous. Ardanuy ha explicat que s'està parlant individualment amb cada família per donar-los l'opció de portar els seus fills de nou a El Roure, o si prefereixen quedar-se amb l'escola assignada.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari