Infancia
Ciutat Vella suma un nou punt d'informació juvenil

Publicat el 11/12/2012 a les 16:22 h. - Redacció bcn.cat -

El Districte de Ciutat Vella disposa d'un nou punt d'informació juvenil, situat a l'edifici de l'antic Palau Alòs. En aquest espai s'atén els joves i adolescents d'entre 12 i 30 anys i se'ls ofereix, entre altres matèries, informació i assessorament laboral. Amb aquest, Barcelona suma deu equipaments d'aquestes característiques.

L'edifici de l'antic Palau Alòs, situat al carrer de Sant Pere més Baix, 55, al districte de Ciutat Vella, acull un nou punt d'informació juvenil, que conviu amb un centre de formació d'adults i una escola bressol.

El Punt d'Informació Juvenil de Ciutat Vella està dissenyat per atendre els joves i adolescents d'entre 12 i 30 anys i oferir-los serveis d'orientació, assessorament i informació.

Amb aquest espai, ja són deu els punts que la Regidoria d'Adolescència i Joventut té a la ciutat, tot i que la idea és estendre aquesta xarxa. "Amb aquesta posada en marxa ens marquem un repte, que és intentar aconseguir que a tota la ciutat hi hagi un punt d'informació juvenil", ha dit Raimond Blasi, regidor d'Adolescència i Joventut.

Un centre de recursos per trobar feina

El Punt d'Informació Juvenil està concebut com un espai on poder consultar informació de manera autònoma, de matèries com ara l'habitatge, la participació, la salut, l'oci, la cultura, l'esport o el treball.

Precisament, aquesta temàtica és la que desperta més interès en el col·lectiu. "Una de les demandes més grans de lagent jove és la feina i hem de fer un esforç especial per saber orientar els qui estan buscant feina", ha dit Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde i regidor de Ciutat Vella en funcions.

En aquest sentit, l'espai també ofereix un servei d'assessorament laboral individualitzat, en col·laboració amb la Fundació Comtal. També es presta assessorament en itineraris acadèmics, per ajudar els joves a decidir quins estudis seguir.

El Punt d'Informació Juvenil també disposa d'accés lliure a internet, per poder fer tot tipus de consultes en línia. L'espai també està preparat per celebrar-hi xerrades, conferències i exposicions.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo ' PIJ Ciutat Vella'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari