Infancia
Àrees de jocs infantils integradores i accessibles

Publicat el 05/11/2012 a les 12:32 h.

Barcelona disposa d'onze àrees de jocs infantils accessibles que permeten a tots els infants, amb discapacitat o sense, jugar i compartir l'espai de joc d'una manera integradora.

La ciutat de Barcelona disposa d'onze àrees de jocs infantils integradores repartides pels deu districtes municipals. Tots els districtes compten amb una àrea a excepció del districte de Sant Martí, que compta amb dos.

Des de l'any 2006, en què es va inaugurar la primera àrea al parc de la Ciutadella, Parcs i Jardins ha desenvolupat aquesta xarxa d'àrees de jocs infantils accessibles on tots els infants, amb discapacitat o sense, poden jugar d'una manera integradora i gaudir de l'espai, ja sigui ajudats pels seus tutors o de manera independent.

Les àrees de jocs infantils accessibles es poden construir amb diferents paviments en funció de l'accessibilitat, la seguretat i la tipologia de cada joc: cautxú per a les zones de joc, formigó per als camins i sauló per a les zones de manipulació de terres, motlles i jocs estàtics. Les zones de sauló disposen d'un sorral amb capacitat perquè un infant pugui seure-hi, taula de manipulació amb alçada adient perquè un infant ambcadira de rodes pugui jugar-hi, dos motlles i un instrument musical. Les zones de cautxú compten amb un tobogan accessible amb plataformes per facilitar la transferència des d'una cadira de rodes, escala i trepes, paviments amb diferents textures (fusta, goma i gespa artificial), un vaivé i un gronxador amb cistella per poder estirar-se. Les zones de formigó compten amb jocs d'habilitat integrats dins de camins-guia per a invidents i amb un plafó per poder descobrir, aprendre i jugar amb el sistema braille.

Les onze àrees de joc es troben ubicades als espais següents:

· Parc de la Ciutadella

· Parc de Joan Miró

· Carretera del Prat - Amnistia Internacional

· Jardins de Sant Joan de Déu

· Jardins de Moragas

· Jardins d'Antoni Puigvert

· Plaça de Josep Pallach

· Parc Esportiu Can Dragó

· Parc de la Pegaso

· Parc de Sant Martí

· Parc del Centre de Poblenou

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari