Infancia
Un acte solidari amb els millors cuiners i els joves del Casal dels Infants com a protagonistes

Publicat el 13/05/2013 a les 18:10 h. - Jaume Recasens -

El diumenge 9 de juny, a la tarda, Ferran Adrià i els millors cuiners del país superaran reptes culinaris que joves del Casal dels Infants els proposaran en directe a L'Auditori de Barcelona.

Batejat com "La fàbrica de menjar solidari", és un espectacle gastronòmic d'una hora i mitja de caràcter solidari amb dosis d'humor i entreteniment per a la família. Ferran Adrià, Christian Escribà, Carles Gaig, Albert Adrià, Mey Hofmann, Nandu Jubany, Joan Roca i Carme Ruscalleda hi participaran. Cada cuiner disposarà d'entre set i deu minuts per intervenir-hi i superar el repte que els joves del Casal dels Infants de Barcelona els plantejaran.

S'ha concebut com un acte innovador que inclourà les imitacions del Ferran Adrià del programa de TV3 Polònia, Cesc Casanovas, o l'actuació musical d'un especialista a crear instruments musicals amb objectes quotidians, aquesta vegada amb estris de cuina. Hi col·laborarà el grup Casal Beat de joves del Casal dels Infants, que fan percussió amb pilotes de bàsquet. Tots ells versionaran la cançó popular catalanaLa masovera.

En la presentació pública davant els mitjans de comunicació, Ferran Adrià ha explicat que la iniciativa ha de servir "per recollir el màxim de diners per al Casal. Entremig, també hi ha una part d'innovació en el model i en l'obra en si, però hem de ser conscients que el que volem és recaptar molts diners per al Casal".

Fer visible la tasca del Casal

Precisament, per al Casal dels Infants aquest és un projecte de gran importància i significació per fer visible la tasca i el paper que fa socialment l'entitat. "Pot significar que dels 42 projectes que nosaltres tenim actualment, potser n'hagis de tancar tres o els puguis mantenir oberts", gràcies als fons que espoden recollir a l'acte, segons el vicepresident del Casal dels Infants, Lluís Prats.

El mateix 9 de juny, a partir de les 18.30 hores, es faran públics els noms dels guanyadors del concurs de recepta amb fruita solidària que han posat en marxa des de "La fàbrica de menjar solidari" fins al 24 de maig. A través del web de La Vanguardia es poden presentar les receptes que han de tenir com a base un ingredient únic, la fruita.

Els impulsors ja han anunciat que tenen la intenció de repetir l'esdeveniment. Ferran Adrià ha avançat que un equip de publicistes i dissenyadors treballaran per donar continuïtat a la iniciativa al llarg de l'any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'La fàbrica de menjar solidari'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari