Infancia
En marxa una campanya per a joves sobre les conductes de risc

Publicat el 29/11/2012 a les 10:14 h. - Redacció bcn.cat -

La Delegació de Salut de l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya per conscienciar els joves sobre les conductes de risc, com ara el consum de drogues i alcohol i les relacions sexuals sense protecció.

La Delegació de Salut de l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya dirigida a joves d'entre 12 i 19 anys a través de les emissores del grup Flaix FM (106.1 FM): Flaix FM i Ràdio Flaixbac.

Els consells, de promoció d'hàbits saludables per a gent jove, busquen reforçar el coneixement de la pròpia salut, a més de donar eines per reconèixer conductes de risc, entre les quals, el consum de drogues, alcohol o les relacions sexuals sense protecció, a través d'un llenguatge atractiu i proper als joves.

La campanya, que ha començat aquesta mateixa setmana, consisteix a emetre diversos consells sobre salut, que també es difondran per les diverses plataformes de la mateixa cadena, com ara el web, el Facebook i el Twitter. S'emetran recomanacions relacionades amb el consum de l'alcohol, el tabac i el cànnabis, sobre alimentació saludable i sobre la prevenció de conductes sexuals de risc.

A més, el programa Bac up de ràdio, de Flaixbac, tindrà una secció específica per difondre els missatges sobre hàbits de vida saludables entre els oients. Aquest programa s'emet de 22.00 a 24.00 hores i hi participen nois i noies que expliquen i debaten allò que els preocupa. Durant aquesta secció, es promourà el debat sobre salut entre els mateixos adolescents.

La delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta, ha assegurat que la campanya forma part del compromís de la delegació de protegir la salut dels ciutadans i les ciutadanes "a través de la promoció dels hàbits saludables en totes les etapes de la vida: des de la infància, els joves que són el futur, fins a les persones grans que han de gaudir d'un envelliment actiu i saludable".

Un llibre educatiu

Els consells sobre bons hàbits en alimentació i la promoció de l'esport són també la base de la nova història de l'Ona, la girafa que protagonitza cada Nadal el llibre per a nens i nenes que publica l'Ajuntament de Barcelona.

Enguany, amb el títol El repte de l'Ona, tant la Delegació de Salut com l'Institut Barcelona Esports han col·laborat en la redacció de la història de la girafa per llançar un missatge sobre els beneficis de practicar esport per als més petits, així com la necessitat de descansar les hores suficients i els bons hàbits alimentaris, i la importància de fer un bon esmorzar i evitar mirar la tele durant el sopar.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Imatge de joves

Imatge de joves Ampliar imatge

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari