Infancia
Portar l'emprenedoria als instituts

Publicat el 17/01/2013 a les 18:20 h. - Regina Navarro -

L'Ajuntament posarà en marxa programes d'emprenedoria a una vintena d'instituts públics i concertats de la ciutat. Amb el nom de "Be an Entrepreneur" i "Start-up School", els programes tenen l'objectiu de fomentar el talent emprenedor entre els estudiants.

Fomentar l'emprenedoria, el caràcter innovador i la creativitat de cara a la futura incorporació al món laboral dels estudiants de secundària i batxillerat és la principal finalitat dels programes "Be an Enterpreneur" i "Start-up School".

Aquests són els dos programes que l'Ajuntament impulsarà amb la col·laboració de la Fundació Escola Empresa i el suport de les associacions d'emprenedors Gild International i Barcelona Loves Entrepreneurs.

La iniciativa és fruit de la col·laboració publicoprivada i pretén que el sistema educatiu s'adapti als reptes de futur. "Barcelona és una ciutat dinàmica, és una ciutat que pretén ser molt present al món, però per arribar-hi hem de tenir la capacitat per generar talent", ha dit durant la presentació del regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

I ha afegit que l'escola és el lloc on s'ha d'estimular aquest talent perquè en el futur hi hagi una generació d'emprenedors que creïn empreses i ocupació.

Dos programes innovadors

El projecte "Be an Entrepreneur" consisteix a impartir tretze tallers d'una hora. Es va posar en marxa el 2007 i s'adreça a estudiants de secundària.

Es desenvolupen durant l'horari lectiu i s'imparteixen íntegrament en anglès. La temàtica de les sessions se centra en temes relacionats amb l'emprenedoria com ara l'entorn empresarial, els plans d'empresa o el màrqueting.

Durant els tallers les classes es divideixen en grups de cinc persones amb l'objectiu de fomentar valors i competències que ajudin l'alumnat a afrontar el seu futur professional amb garanties.

"Start-up School", per la seva banda, és una iniciativa nova dirigida a grups de cinc estudiants com a màxim. És un programa de monitoratge en forma de concurs. Tots els instituts que hi vulguin participar han de presentar una idea empresarial abans del 15 de març, dels quals se seleccionaran els vint millors projectes.

Cada grup seleccionat tindrà un mentor voluntari que gràcies a la seva experiència en el món empresarial ajudarà els estudiants a crear un pla i un projecte empresarial.

També s'imparteix en anglès i s'haurà de presentar en públic. Els dos guanyadors faran un viatge a Londres per conèixer algunes experiències d'emprenedoria.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:'Programes Emprenedoria'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari