Infancia
L'Ajuntament tanca provisionalment l'escola bressol El Roure

Publicat el 16/04/2013 a les 17:08 h. - Meritxell Doncel -

Es buscaran escoles bressol alternatives per als infants mentre es comprova la seguretat del centre, davant la detecció de casos de lipoatròfia. Els infants seran sotmesos a revisions mèdiques a l'Hospital de Sant Pau.

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat provisionalment, de manera preventiva, l'Escola Bressol Municipal El Roure, situada a l'Esquerra de l'Eixample, davant nous possibles casos de lipoatròfia (un nen i dues treballadores).

A tots els infants del centre, una vuitantena, se'ls facilitarà una revisió a l'Hospital de Sant Pau. Mentrestant, segons ha confirmat el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, els nens es traslladaran a altres escoles bressol de la ciutat mentre no es confirmi que la seva estada al centre és segura.

Tot i així, cinc famílies, amb consentiment escrit, han decidit dur els seus fills a l'escola, ja que no han trobat on deixar-los, i tres educadors han anat a treballar per atendre'ls.

El consistori farà les anàlisis pertinents per esbrinar quina és la situació a l'edifici.

L'escola bressol es troba al mateix edifici on se situa la Biblioteca Agustí Centelles, que va tancar fa quatre mesos per l'aparició d'alguns casos de lipoatròfia. "Quan es van detectar, al setembre, vam encarregar unes anàlisis exhaustives i vam establir un protocol d'informació, fins que al desembre la vam tancar", ha explicat Ardanuy.

La lipoatròfia és un trastorn reversible, que desapareix en sis mesos, sempre que el pacient no s'acosti a la zona afectada. Habitualment, produeix la desaparició parcial del greix del cos, sobretot en braços i cames.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Escola Bressol El Roure'

Imatge de les mans d'un nen

bressol Ampliar imatge

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari