Infancia
Acte de presentació de la plataforma per a la reforma horària

Publicat el 02/02/2014

La puntualitat ha estat el tret distintiu de l'acte celebrat al CCCB amb una fila zero que va comptar entre d'altres amb la presència de Irma Rognoni, regidora d'usos del temps de l'Ajuntament de Barcelona; Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones; Maria Àngels Pujols, secretària general del Consell de Relacions Laborals de Catalunya; representants de CCOO, UGT, CECOT, PIMEC i Foment del treball, així com altres representants d'altres actors rellevants per a la reforma horària del món educatiu, del comerç, de l'empresa, de l'acció social, dels col·legis professionals i dels grups parlamentaris de CIU, PSC i ICV-EUiA.

Compactar la jornada laboral, reduint la durada de la pausa del migdia, avançar l'hora de dinar i sopar, o passar el primtime televisiu a les 8 del vespre són algunes de les propostes que fa la plataforma perquè en menys de tres anys els nostres horaris s'hagin adaptat als de l'entorn europeu, afavorint la conciliació dels temps personal, familiar i laboral.

Els canvis proposats per la plataforma volen incidir en la qualitat de vida, però també en l'augment de la productivitat i la producció empresarial. Augmentar les hores de son, que a Espanya són una menys que la mitjana europea en infants i adults, concentrar les hores de feina augmentant la productivitat, millorar la igualtat entre homes i dones a les llars i als llocs de treball, i augmentar el temps personal disponible serien algunes de les conseqüències del canvi d'horari.

El moment sembla propici perquè també en l'àmbit polític es reconeix la necessitat de millorar els horaris, amb iniciatives com la presentada al Congrès dels Diputats el passat novembre o la presencia als programes electorals de tots els partits de mesures relacionades amb l'ús del temps i l'organització horaris.

A l'acte hi van intervenir onze experts de diferents sectors com ara Sara Berbel, psicòloga social i experta en polítiques de gènere,Salvador Cardús,professor [Universitat Autònoma de Barcelona],Lluís Casado, consultor [Grupo Mediterráneo Consultores] o Núria Chinchilla, professora [IESE Business School]. Van tancar l'acte Ignasi Buqueras, president d'ARHOE i Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa, que va marcar en tres anys el termini de temps per fer els canvis, passats els quals la iniciativa es dissoldrà tant si han assolit els seus objectius com si no han aconseguit fer canvis en la societat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari