Infancia
Arrenca el Festival de la Infància amb l'objectiu de promoure els valors socials

Publicat el 27/12/2012 a les 19:30 h. - Redacció bcn.cat -

Fins al 4 de gener els infants de la ciutat tenen cita al tradicional Festival de la Infància , al recinte firal de Montjuïc , on els esperen 150 activitats relacionades amb l'alimentació, l'esport, la cultura i la solidaritat. Hi haurà jocs, tallers, esports, teatre, circ, concerts, bicicletes, ponis i concursos.

Amb el lema "La il·lusió ens fa créixer", aquest dijous ha arrencat al recinte firal de Montjuïc el Festival de la Infància, que se celebra fins al 4 de gener, en plenes vacances escolars de Nadal.

Els infants hi poden trobar més de 150 activitats relacionades amb l'alimentació sana, l'esport, la cultura, la solidaritat, la moda i l'entreteniment per divertir-se i aprendre en família.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració del Festival, on ha destacat que "aquest acte pretén ser un lloc per la família i perquè els nens gaudeixin en uns dies en què no tenen escola". Trias ha remarcat el caràcter "educatiu i saludable" d'aquest certamen, que arriba a la 49a edició.

A l'acte també hi eren la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni.

Múltiples activitats

Sessions de cuina, concerts musicals, pistes de patinatge, ponis, carros de cavalls, futbol i bàsquet, rocòdrom, circuit de bicicletes, jocs d'aventura i competició, inflables, àrea de videojocs, espectacles, concerts, màgia, teatre, circ, passarel·la de moda, manualitats, concurs de dibuix, contacontes, disfresses i tallers educatius i solidaris són algunes de les moltes propostes del Festival de la Infància.

En aquest saló, l'Ajuntament, a través de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, hi ha instal·lat un espai de promoció dels valors socials i dels drets dels infants, per incitar la participació d'infants i famílies a través d'activitats esportives i de caràcter social i lúdic.

Foment de la natació i l'handbol

En un estand de 1.200 metres quadrats, el consistori organitza activitats dirigides als més petits i a les seves famílies per promoure els valors socials com la solidaritat, la cooperació, el respecte, l'educació i l'afecte, així com la pràctica de l'esport com a generador de valors ciutadans.

Així, els nens i nenes participants poden fer diverses activitats, dissenyades en col·laboració amb les federacions esportives i relacionades amb dues de les cites esportives més importants del 2013 a Barcelona, com són el Mundial d'Handbol i els Mundials de Natació.

També hi ha una activitat de contacontes i una biblioteca, un espai on s'explicaran contes lligats amb els valors prioritzats i una zona de gimcana de valors, dirigit a infants de 6 a 12 anys, a qui se'ls proposarà tres proves: 'Pensa i munta', on es farà el muntatge de puzles amb serigrafies dels cinc valors prioritats; 'Encistellem valors', on dos equips juguen a encistellar boles amb serigrafies dels valors, i el 'Taller mural', on els nens i nenes poden penjar els valors que considerin més importants.

A l'estand del consistori també es posarà a disposició dels visitants la nova edició del llibre protagonitzat per la girafa Ona, dirigit al públic infantil. Sota el títol El repte de l'Ona, l'Ajuntament de Barcelona ha volgut llançar un missatge als nens i nenes sobre els beneficis de la pràctica de l'esport, així com la necessitat de descansar les hores suficients i els bons hàbits alimentaris, i la importància de fer un bon esmorzar i evitar de mirar la tele mentre se sopa.

Valors

En aquesta edició, el Festival de la Infància potencia especialment la importància d'una alimentació de qualitat donant a conèixer els beneficis d'una dieta sana i natural. La solidaritat també tindrà espai en aquest saló, gràcies a la presència d'institucions sense ànim de lucre i fundacions.

Al Festival de la Infància hi participen un centenar d'empreses, entitats i institucions que tenen l'oportunitat, així, d'apropar-se al públic infantil i transmetre de manera innovadora els seus valors i iniciatives de responsabilitat social corporativa.

Es calcula que aquest esdeveniment arriba a un 13% dels nens i nenes de la ciutat de Barcelona entre els 5 i els 14 anys. El perfil del visitant és el de famílies amb nens de 4 a 13 anys.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Saló de la Infància 2012'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari