Infancia
S'estrena el web sèrie 'kdm;) tv', fet per adolescents de diferents cultures

Publicat el 30/11/2012 a les 17:22 h. - Redacció bcn.cat -

Aquest 3 de desembre s'estrena la sèrie kdm;) tv , que consta de sis capítols. Ha estat realitzada per joves d'entre 14 i 18 anys amb l'objectiu de fomentar el respecte a la diversitat cultural i que els joves s'impliquin a la societat.

Kdm; tv s'estrena finalment de forma oficial. L'acte és aquest dilluns, 3 de desembre, a les 19.30 hores, a les Fàbriques de Creació de la Fabra i Coats i l'entrada és lliure i gratuïta. El mateix dilluns ja es podrà consultar en línia el portal http://www.kdm.cat/ , on s'aniran estrenant progressivament cada deu dies la resta de capítols.

La web sèrie explica les aventures d'un grup d'adolescents que intenten muntar els seu propi canal de televisió per internet.

La culminació d'un projecte a llarg termini

L'estrena de kdm;) tv suposa l'última etapa del projecte, pel qual han passat més de 150 joves de diferents cultures i una vintena de professionals.

L'Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de Sant Andreu i del comissionat d'Immigració, i juntament amb el Laboratori de Producció Audiovisual CINECITTÀ de l' Espai Jove Garcilaso, van impulsar aquesta iniciativa el mes de maig de l'any 2011 amb un càsting en línia per triar l'equip tant artístic com tècnic que ha participat a la filmació d'aquest producte audiovisual.

Els 70 adolescents triats a través del càsting han rebut formació al llarg de sis mesos al voltant de les diverses disciplines que convergeixen en una producció audiovisual: maquillatge, producció, imatge, so, interpretació...

La gravació dels capítols s'ha realitzat entre maig i juny, i fins ara s'ha estat treballant perquè es poguessin estrenar.

El regidor del Districte de Sant Andreu i de l'Àrea de Joventut, Raimond Blasi, ha explicat: "Vaig poder presenciar alguns moments de la gravació i era molt interessant veure com els joves s'encarregaven de tots els aspectes artístics i tècnics necessaris per crear aquest producte com a autèntics professionals i, a més, passant una bona estona".

El precedent

Aquesta iniciativa ja té un altre precedent a l'Espai Jove Garcilaso, que és El culebrón del barri, una minisèrie que van filmar els responsables del centre l'any 2009 amb la col·laboració d'adolescents que van exercir d'actors, directors, càmeres, etcètera.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari