Infancia
Els nens prendran la paraula per Santa Eulàlia

Publicat el 30/11/2015

Com és habitual, els infants faran el pregó que obre la Festa Major d'Hivern. Han rebut aquest encàrrec de l'alcaldessa, que els ha animat a elaborar el pregó de manera col·lectiva i amb moltes idees per millorar el funcionament de la ciutat.

Centenars de nens han ocupat la plaça de Sant Jaume per escoltar un encàrrec molt especial de l'alcaldessa de Barcelona. Ada Colau els ha demanat que elaborin el pregó dels infants, que pronunciaran ells mateixos al febrer per donar el tret de sortida a les festes d'hivern de la ciutat, les Festes de Santa Eulàlia.

L'alcaldessa ha destacat la importància que els infants prenguin la paraula: "Teniu dret a participar, a que s'escolti sempre la vostra veu. No accepteu que mai ningú us digui que no podeu opinar o que no podeu dir la vostra. Necessitem que participeu per cuidar la ciutat i fer que funcioni al millor possible".

Els nens han iniciat aquest dijous, 26 de novembre, el treball conjunt, que finalitzarà amb la redacció del pregó. Segons Aleix Pina, alumne del Col·legi Sant Josep - Teresianes: "Tracta sobre els drets dels infants, tenim dret a que ens estimin, ens ajudin i tinguin cura de la nostra ciutat." Per a Alèxia Bosch, que estudia al mateix centre: "Cal que ens ajudem tots, que siguem amics i no ens barallem." En aquest mateix sentit parla Laia Díaz, de l'Escola Antoni Brusi: "Hem de fer molts amics i companys i dir què senten els altres." I és que, com ha exclamat Helena Saigí: "Tenim dret a millorar Barcelona!"

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari