Infancia
El 23 de gener s'inicien els treballs per a l'elaboració del manifest que es presentarà a l'Audiència Pública dels Nois i Noies.

Publicat el 15/01/2014

El professorat i alumnat dels centres participants inicien, el 23 de gener, l'elaboració del manifest que es presentarà a l'Audiència Pública de Nois i Noies.

alumnat i el professorat dels centres de primària i secundària que participaran en la XIX Audiència Pública als Nois i Noies "Barcelona Educadora i Inclusiva" inicien la preparació del seu manifest amb un treball conjunt realitzat a través de dues sessions intercentres. La primera d'elles se celebrarà el dia 23 de gener de 9 a 13.30h en l'Espi Jove la Fontana.

L'Audiència Pública als nois i noies de Barcelona és una forma de participació a través de la qual l'alumnat –de 6è de primària, secundària i batxillerat, també d'educació especial– fa propostes a l'Administració municipal. D'aquesta manera, la ciutat dóna veu als ciutadans i ciutadanes més joves i els permet educar-se en la pràctica de la participació cívica.


Es tracta d'establir uns espais de diàleg i intercanvi d'idees que ajudin els nois i noies a entendre l'avui i fer propostes per al demà. Després d'un procés col·lectiu de reflexió, el jovent presentarà les seves conclusions en una audiència pública presidida per l'alcalde que es celebrarà la mes de maig.

Aquesta activitat potencia la participació dels nois i noies d'aquestes edats, alhora que els ajuda a conèixer els seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes de Barcelona.
La participació, el consens i la coresponsabilitat són l'essència de la estratègia compartida a Barcelona amb el teixit social i la ciutadania per afavorir la inclusió social. En el context actual, la XIX audiència pública aposta per afavorir que els joves escolars es comprometin com a ciutadans de ple dret i facin propostes referides a Barcelona com a ciutat educadora i inclusiva, també per fer que la seva veu sigui tinguda en compte per part dels poders públics de la nostra ciutat.

Vídeos:

The cup song: Audiència Pública als nois i noies a BTV

Caminem per la inclusió The Cup Song.


Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari