Infancia
El Pregó dels Infants a les festes de Santa Eulàlia

Publicat el 16/02/2015

Més 650 infants de 11 centres educatius de Barcelona, participaran en l'acte de La Lectura d' El pregó dels infants dintre del marc del programa participatiu de educació en Drets El Pregó dels infants a les festes de Santa Eulàlia: Barcelona és família.

El Pregó dels Infants a les festes de Santa Eulàlia: Barcelona és família, és una activitat educativa adreçada a l'alumnat de 3r, 4t i 5è de primària que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana. També pretén que els infants, com a ciutadans de ple dret, s'iniciïn en aquests processos participatius, tot posant en valor la coresponsabilitat i la ciutadania activa com elements cohesió i solidaritat de la nostra ciutat.

En aquest curs 2014-2015, tot coincidint amb l'Any Internacional de la Família, es proposa l'elaboració col·laborativa del pregó de les festes de Santa Eulàlia al voltant de la relació de les famílies amb la ciutat, perquè els infants puguin debatre sobre el model de ciutat i de família que volen construir entre tots i totes.

La proposta posa l'èmfasi en el reconeixement dels infants com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tot reflexionant sobre els seus deures associats. Amb aquest objectiu els animem a analitzar la institució familiar com a espai generador de vincles, respecte, confiança, cooperació, diàleg i aprenentatge de participació democràtica. Així, se'ls convida a reflexionar i a plantejar-se què necessiten els infants i les famílies a la ciutat i quins compromisos estan disposats a assumir per aconseguir-ho.

Els centres educatius que participem d'aquest programa son: Escola Projecte, Escola Virolai, Escola Prosperitat, Escola Mare de Deu de Montserrat, Escola Barrufet, Escola Aiguamarina, Escola Paideia, Escola Rel, Escola Sagrera, Antoni Brusi, Jesuïtes Gràcia-Col·legi Kostka.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari