Infancia
Els infants diuen la seva

Publicat el 14/12/2012 a les 16:06 h. - Regina Navarro -

En la presentació pública del programa educatiu "La veu dels infants a Barcelona: el pregó de la Laia" uns 350 alumnes de primària de la ciutat han presentat a l'Ajuntament les seves propostes al voltant de les noves tecnologies. A partir d'aquestes propostes es redactarà el Pregó de la Laia.

Després de mesos de treball aquest matí els alumnes que han participat al programa educatiu i participatiu "La veu dels infants a Barcelona: el pregó de la Laia" han presentat les seves propostes. Aquest any el tema del projecte ha estat "Barcelon@ per als infants. Les tecnologies al nostre abast!".

Els alumnes de tercer, quart i cinquè de primària han treballat en equips que han aprofundit en aspectes com ara les xarxes socials, els webs participatius o les aplicacions per a mòbils.

I avui han fet arribar algunes d'aquestes propostes a l'Ajuntament, com ara que els nens tinguin un espai propi al web, que hi hagi un accés fàcil a la xarxa als llocs més estratègics de Barcelona, o que les tecnologies ajudin a tenir una ciutat segura, divertida i educativa.

I per fer-ho, algunes de les mesures que es podrien portar a terme, segons ells, és fer un web on poder accedir a informació sobre la ciutat dirigida especialment als nens, tenir un Youtube per a infants i establir la figura d'un padrí digital per ajudar la gent a moure's per internet.

"Han sortit un conjunt de propostes que ens han semblat interessants, i algunes es poden recollir i implementar", ha dit durant l'acte la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, que considera que experiències com aquesta ajuden al fet que els nens "es comencin a implicar ja en el dia a dia de la ciutat, en la millora de la qualitat de vida de les persones, i siguin uns agents actius que treballin i s'impliquin en Barcelona".

Totes aquestes propostes, a més, es faran servir per redactar el Pregó de la Laia, que els mateixos nens i nenes llegiran per donar el tret de sortida a les festes d'hivern de Barcelona.

Un programa que convida a la participació

Ja fa cinc anys que l'Ajuntament impulsa el projecte educatiu i participatiu "La veu dels infants a Barcelona: el pregó de la Laia". És un programa pensat perquè els nois i les noies s'iniciïn en els processos participatius, que aprenguin a dir la seva i es comprometin amb la ciutat.

D'aquesta manera, a més, l'Ajuntament garanteix un dels punts establerts a la Obrir document PDF convenció sobre els drets dels infants de les Nacions Unides: que els nens puguin participar i manifestar la seva opinió en tots els àmbits que tenen a veure amb la seva vida.

El projecte es va iniciar el curs 2008-2009 i s'han tractat temes com la ciutat intercultural, les mesures per protegir el paisatge urbà, la cultura, una Barcelona participativa, i per últim, les tecnologies a la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'La veu dels infants a Barcelona'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari