Homes per l'equitat de gènere
PPINA al Dia del Pare Igualitari: Manual de Paternitat Express

Publicat el 11/04/2011

Amb motiu del 'dia del pare', la Plataforma por Permisos Iguales e Intransferibles de Nacimiento y Adopción [PPIINA] ha presentat la seva campanya a favor dels Permisos Iguals, Intransferibles i remunerats al 100%.

Aquest any, la campanya a favor d'unes paternitats presents, responsables i igualitàries gira al voltant del MANUAL DE PATERNIDAD EXPRESS. Amb aquest manual, la PPIINA pretén denunciar que no es pot avançar en corresponsabilitat i en "ser un bon pare", responsable de cuidar en igualtat sense permisos iguals, intransferibles i remunerats al 100%.


Us podeu descarregar el manual aquí:

Obrir document PDF http://www.igualeseintransferibles.org/file_download/79/piiina_paternidadexpress.pdf


La PPIINA es va constituir a l'octubre de 2005, amb el nom inicial de Plataforma pel Permís de Paternitat Intransferible, entorn de l'objectiu d'aconseguir un permís de paternitat intransferible i no derivat del permís de maternitat. Posteriorment, en la mesura que aquesta iniciativa va tenir acolliment social, els objectius es van anar concretant en la demanda d'un permís de quatre setmanes, intransferible, obligatori, acompanyat d'un full de ruta cap a la igualtat. La Plataforma va promoure una campanya de recollida de signatures, va organitzar actes públics, emès diversos comunicats i va mantenir reunions amb diversos grups parlamentaris i comissions del Congrés de diputats.


La PPIINA ha treballat intensament des de llavors. Han estat moltes les organitzacions i les persones que s'han sumat als seus comunicats, actes públics i campanyes. No obstant això, l'assolit fins ara és insuficient perquè els pares puguin assumir la coresponsabilitat en la cura dels seus bebès.


La PPIINA promou una reforma legislativa que:

- Estableixi que els permisos per naixement i/o adopció han de concedir-se a cada progenitor de tal manera que siguin INTRANSFERIBLES, D'IGUAL DURADA i AMB LA MATEIXA PART OBLIGATÒRIA.
- Especifiqui les mesures transitòries necessàries per augmentar progressivament el permís dels pares (o del 'altre/a progenitor/a') fins a arribar en un termini raonable a la igualtat, començant per ESTABLIR IMMEDIATAMENT LES SIS SETMANES OBLIGATÒRIES PER Als PARES (és la part obligatòria que ja tenen les mares).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari