Homes per l'equitat de gènere
Campanya Coresponsable 100%

Publicat el 08/02/2013 - Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona -

La Regidoria de Dona i Drets Civils engega la campanya de Coresponsabilitat amb l'objectiu que els homes i les dones dediquin el mateix temps a les seves responsabilitats.


La regidoria de Dona i Drets i Civils ha posat en marxa una campanya per potenciar la coresponsabilitat entre homes i dones per garantir que la reorganització del temps i dels treballs siguin totalment assumits com a una necessitat de la societat, mitjançant el treball conjunt amb entitats, institucions i empreses, i avançar així cap a un nou marc de relació més igualitari basat en el respecte i el reconeixement. Aquest és un dels eixos marcats per la regidoria en el marc del Pla municipal per a la igualtat d'oportunitats real i efectiva entre dones i homes (2012-2015).


Per Francina Vila, Regidora de Dona i Drets Civils, "la nostra societat ha de repensar el seu dia a dia per gestionar-lo de manera diferent i construir un model de ciutat més equitatiu i fer de Barcelona una ciutat on homes dones assumeixin de la mateixa manera la seves responsabilitats".


La campanya de coresponsabilitat que posa en marxa la regidoria de Dona i Drets Civils, vol visibilitzar el fet que les dones que viuen en parelles heterosexuals dediquen a les tasques domèstiques molt més temps que els seus companys masculins. Aquesta càrrega desigual de responsabilitat domèstica limita les possibilitats de les dones a l'hora d'organitzar amb llibertat i d'una manera equilibrada la seva jornada diària entre professió, família, temps d'oci, lleure, formació, etc. Amb una marcada diferenciació sexual en l'ús del temps, es creen diferents oportunitats per a homes i dones, i són aquestes últimes les que en major mida pateixen el no poder gaudir de l'oportunitat de desenvolupar-se en totes les esferes de la vida, amb el que es fan cròniques les discriminacions per raó de gènere.


La campanya consistirà en tota una sèrie d'activitats, vídeos, entrevistes, i diferents materials que volen promoure un canvi cultural en la concepció del temps que afavoreixi la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, visibilitzar el valor del treball domèstic com a necessitat imprescindible pel benestar de les persones, sensibilitzar sobre els beneficis de compartir les tasques domèstiques i de cura, i cridar a l'acció i al canvi.


Francina Vila ha remarcat que la nostra ciutat ha de ser un referent en les pràctiques d'igualtat i no discriminació , "la conciliació laboral i familiar ha de deixar de ser percebuda com un aspecte inherent a les dones i ha de ser assumida per tota la societat, les administracions i per les empreses", ha dit Vila, que també ha assenyalat que "en aquests moments tenim la millor generació de dones formades, i aquest talent no en el podem permetre perdre, i menys en moments de crisi com l'actual".


Per a més informació, podeu consultar:
facebook.com/coresponsable100x100.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari