Homes per l'equitat de gènere
Jornada "Com parlem de les noves masculinitats? Homes, igualtat i desig"

Publicat el 06/06/2012 - CREA -

Des del Centre de Recerca CREA de la Universitat de Barcelona, ens conviden a la Jornada de presentació dels resultats del Projecte I+D+i "Impacto de los actos comunicativos en la construcción de nuevas masculinidades", finançat pel Ministerio de Economía y Competitividad.

Segons CREA, els resultats de la recerca contribueixen a la superació de problemes socials relacionats amb la masculinitat hegemònica que reprodueix situacions desiguals o discriminatòries que sofreixen dones i homes com la violència de gènere, el bullying o la violència entre iguals i l'abús de poder, mitjançant la comunicació i la seva acció en diferents àmbits de la vida quotidiana.

Ens porten a pensar al voltant de preguntes com:

  • Com es parla dels homes que són igualitaris a la feina? Com s'interactua amb ells?
  • A qui se li riuen les gràcies i a qui es ridiculitza?
  • Com es parla dels companys de classe que no segueixen el model de masculinitat hegemònica?
  • A l'Escola, a l'Institut, a la Universitat els nois que respecten i es preocupen per les noies són els "eterns amics" o són els que agraden? Què es diu d'ells?
  • En l'assemblea de l'associació en la que participes, identifiques a un líder que l'únic que li preocupa és ser el protagonista? Com parlen d'ell les demés persones?

Totes aquestes preguntes tenen a veure amb els actes comunicatius que potencien una masculinitat basada en la igualtat o basada en el poder. L' investigació que es presenta ha analitzat com podem contribuir a superar un model de masculinitat hegemònic basat en el poder i la violència.

A la jornada, es parlarà sobre la comunicació i les masculinitats igualitàries, els actes comunicatius que potencien aquestes masculinitat en la vida quotidiana i de quina manera podem promocionar les masculinitats igualitàries per a que siguin atractives.

La jornada es realitza el dijous 21 de juny de 2012 de 17.00 a 20.00h a la Sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (Av. Diagonal, 690-696). Metro: L-3 (verda) Palau Reial

Inscripció gratuïta enviant e-mail a crea@ub.edu amb les següents dades: nom, cognoms, institució (centre, associació, universitat, etc.).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari