Homes per l'equitat de gènere
Nou Grup de Pares al febrer

Publicat el 06/02/2015

Continuem amb els Grups de Pares a Barcelona amb la col·laboració del PASSIR (ICS). Aquests grups tenen com a finalitat oferir un espai d'acompanyament als homes que estan esperant una criatura per tal de potenciar les seves capacitats parentals i afectives, sentir-se importants en aquest procés i poder resoldre dubtes i preocupacions que puguin sorgir entre els futurs pares

Aquests grups es plantegen durant 6 sessions grupals de 2 hores, amb una periodicitat d'una vegada per setmana. Aquestes sessions es realitzen 1 mes i mig o dos mesos abans de començar el grup de preparació al naixement en el qual participen els dos membres de la parella, i que s'inicien entre les 28 o 30 setmanes de gestació. És a dir que aproximadament ens trobem amb homes que les seves parelles es troben entre la setmana 15 i la 20 de gestació (tot i que poden venir pares de qualsevol setmana). Els grups són conduït per dos professionals: pel psicòleg del Projecte Canviem-ho i una llevadora del PASSIR. Aquests grups es realitzen en els mateixos Centres d'Atenció Primària on es duu a terme el PASSIR a cada zona.


A partir del treball grupal on es realitzen dinàmiques participatives com debats, role-playing, treball en petits grups, dibuix, dinàmiques grupals, etc. es tracten els següents temes:
· Les expectatives, temors i dubtes dels homes en relació a la seva paternitat
· La identitat masculina en la construcció de la nostra paternitat
· Aspectes pràctics del paper del pare davant les demandes que se li presenten.
· Cura d'un mateix i dels altres
· Les emocions durant l'embaràs, part i post-part
· La relació de parell
· Resolució de conflictes
· Sexualitat durant l'embaràs i post-part.
· Conciliació i coresponsabilitat
· Les possibilitats que dóna la Llei d'Igualtat per a la conciliació i l'exercici d'una paternitat responsable.


El pròxim grup tindra lloc a l'ASSIR Esquerra (CAP Manso) del 25 de febrer al 8 d'abril. Si voleu més informació o directament voleu fer la inscripció, ho podeu consultar amb la vostra llevadora de referència o a través del correu electrònic: canviem-ho@bcn.cat

Fitxers relacionats

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari