Homes per l'equitat de gènere
Presentació de "L'agenda dels homes per la igualtat"

Publicat el 09/02/2012 - Heterodoxia -

El moviment d'homes per la igualtat de l'Estat espanyol presenta, divendres que ve, 10 de febrer, una agenda de treball comú.

Després de la celebració, el passat mes d'octubre, de l'I Congrés Iberoamericà de Masculinitats i Equitat a Barcelona, un grup compost per diverses organitzacions i col·lectius d'homes per la igualtat de tot l'Estat va decidir fer una aposta per unir les seves forces i coordinar les seves reivindicacions, per arribar millor als homes i poder-se coordinar amb els moviments de dones en el camí cap a la igualtat.

D'aquella trobada va sorgir una agenda comuna, que recull un conjunt de posicionaments i propostes en els quals totes les entitats presents coincidien. Aquest document, cridat "Declaració de Barcelona", es presenta aquesta setmana a Madrid, davant representants d'organitzacions feministes i institucions per la igualtat de gènere.

La Declaració de Barcelona també va incloure la intenció d'aquests col·lectius de dur a terme accions conjuntes. Una d'elles va tenir lloc el passat 21 d'octubre, amb les mobilitzacions d'homes contra la violència masclista celebrades en tota Espanya, i la següent, de la qual es parlarà en aquesta presentació, serà la celebració el 19 de març, de el "Dia del pare igualitari", aprofitant la data per promoure un model de paternitat plena, cuidadora i responsable.

Convoquen aquest acte, i se sumen a aquesta agenda comuna les següents entitats i col·lectius: Associación de Hombres por la Igualdad de Género (AHIGE), Centro de Estudios de Hombres i Masculinidades, Codo a Codo, Distintos no desiguales, Foro de Homes Igualdad, Heterodòxia, Hombrecitos de Madera, Homes Galegos pola Igualdade, Homes Igualitaris (Ahige Catalunya), Prometeo, Red de hombres Igualdad, Stop Machismo, Homes Igualitaris de Sabadell.

Després de l'acte, es convidarà als i les assistents a unir-se a la marxa "Mareja violeta" en contra de les retallades en les polítiques d'igualtat i de reculada en el reconeixement de drets a les dones, convocada per a aquest mateix dia en nombroses ciutats.

CONVOCATÒRIA:
QUÈ: Presentació de l'Agenda comuna dels Homes per la Igualtat
QUAN: divendres 10 de febrer, a les 17.00 hores
ON: Casa de la Dona. C/ Almagro , 28. Madrid

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari