Homes per l'equitat de gènere
Campanya del Dia de Pare Igualitari

Publicat el 08/03/2012

L'Associació d'Homes Igualitaris, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i del Projecte Canviem-ho, organitza a Barcelona diferents actes el "dia del pare igualitari" per tal de fomentar la paternitat responsable i les cures compartides. Els actes es realitzant a diferents parts de la ciutat durant el 14, 18 i 19 de març.

L'objectiu d'aquests acte és fomentar que més pares s'afegeixin al creixent nombre de pares que volen viure la seva paternitat de manera plena i (co)responsable. Una paternitat basada no només en la presència física sinó també en la presència afectiva. Fomentat el repartiment equitatiu de les tasques de cura. Els actes seran els següents:

  • Xerrada-taller, dirigida per un psicopedagog i psicomotricista, Guillermo Gorostiza, al casal de barri Pou de la Figuera (St Pere més baix, 70, Barcelona; metro Jaume I), oberta a tots els pares que hi vulguin anar, sota el tema "Què guanyen els homes quan s'impliquen en la criança?". Serà el dimecres 14 de març a les 19 h.
  • Gimcana dels pares cuidadors, durant el següent diumenge dia 18 de març, entre les 11h. i les 13 h. a la Plaça de Catalunya de Barcelona hi haurà una festa reivindicativa de la paternitat responsable i cuidadora. L'acte central és una Gimcana dels pares cuidadors, en què es pretén que es faci visible que els pares també cuiden i es responsabilitzen de la criança dels seus infants. La festa també comptarà amb la presència de pallassos i regals de llibres. Està oberta a tots els pares, especialment si venen acompanyats dels seus fills i filles.
  • Taula rodona "Pares i Mares, per la cura compartida": tindrà lloc el dilluns dia 19 de març a les 19 h. i servirà de presentació a Catalunya de la PPIINA, la plataforma de permisos iguals i intransferibles per naixement i adopció. Es tracta de reivindicar l'allargament dels permisos de paternitat i de maternitat fins a fer-los d'igual durada, amb la finalitat de possibilitar una relació estreta dels dos progenitors amb les criatures des del començament. El projecta Canviem-ho participarà en aquesta taula rodona conjuntament amb una representació del Programa de Dona de l'Ajuntament de Barcelona. Tindrà lloc al Pati Llimona, c. Regomir, 3, a tocar de la Pl. Sant Jaume.

Aquests tres actes s'emmarquen dins de la campanya conjunta de les organitzacions d'homes per la igualtat de l'Estat Espanyol i diverses organitzacions feministes en la celebració del "dia del pare igualitari".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari