Homes per l'equitat de gènere
V Jornades sobre lleure i sexisme a Barcelona.

Publicat el 17/11/2015

El 8 de novembre es celebren a Barcelona les V Jornades sobre lleure i sexisme. Coneixem-l@s!

Qui son?

Les jornades de lleure i sexisme són un espai de trobada entre l'associacionisme d'educació en el lleure (o associacionisme educatiu) i el moviment feminista i LGBTIQ. De fet, són un espai que neix de la necessitat d'algunes entitats d'afrontar la qüestió sexista, com a conseqüència d'una anàlisis prèvia: també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes.

Així doncs, la voluntat és trobar un espai comú entre els dos mons, bàsicament per dos motius:
D'una banda, perquè l'associacionisme educatiu (Casals de joves, Esplais i Agrupaments) integri en la seva tasca de transmissió de valors, la perspectiva de gènere.
De l'altra, perquè les entitats feministes i LGBTIQ facin arribar el seu discurs més enllà dels àmbits habituals i puguin transmetre'l a agents que cada dia treballen amb infants i joves.

Així doncs, la idea és trobar un espai de col·laboració que ens permeti, a totes i totes estendre discursos, teixir complicitats i intercanviar experiències per poder avançar en la lluita antisexista, especialment en aquells espais on participem.
És per això, també, que volem que aquest sigui un espai obert a altres entitats interessades en el tema a fi que al voltant de les jornades siguem capaces d'anar construint xarxa.

Sobre el taller de Cúrcuma:

Enguany, Cúrcuma hi participarem amb el taller "Masculinitat, rang i privilegi" conjuntament amb Ulleres per Esquerrans. Es tracta d'un taller on explorarem a partir de les preguntes:

  • Quina és la relació entre poder i masculinitat?
  • Quina consciència tenim els homes respecte el poder i els privilegis?
  • Com podem prendre'n consciència per transformar la nostra realitat i ser més igualitaris en les nostres relacions?

I intentarem donar resposta i diàleg de forma vivencial a aquestes preguntes i crear un espai de presa de consciència i transformació amb perspectiva de gènere.

És un taller no-mixt, per tant, destinat a homes amb ganes d'explorar i qüestionar el seu procés i relació entre la masculinitat, el rang i els privilegis.

Inscripcions a les jornades:

http://www.escolaelsol.org/v-jornada-de-lleure-i-sexisme.htm

Enllaços relacionats

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari