Homes per l'equitat de gènere
Curs al CP Joves sobre intervenció amb nois

Publicat el 02/02/2012

El Projecte Canviem-ho ofereix des del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada un curs sobre com fer intervenció amb nois des de la perspectiva de gènere. Un curs que es realitzarà durant el mes de febrer i que està dirigit exclusivament al personal del Centre Penitenciari de Joves.

Objectius de la formació:

 • Formar els i les professionals dels serveis penitenciaris en l'àmbit de les masculinitats i gènere, per conèixer les especificitats de les intervencions amb homes i les seves característiques.
 • Oferir eines i estratègies als i les professionals dels centres penitenciaris per incorporar la perspectiva de gènere amb homes en el seu treball diari.
 • Formar els i les professionals en la detecció de necessitats dels homes en temes de paternitat, relacions de parella igualitàries, violència de gènere i abús sexual, relacions afectives, estrés, depressió, addiccions, etc., i vincular-los amb els recursos i programes existents
 • Formar a les i els professionals en la intervenció amb homes de forma grupal i individual per millorar-ne l'atenció i també la salut i el benestar de les seves famílies.
 • Reflexionar sobre el nostre posicionament personal enfront l'equitat de gènere i la violència masclista i com això pot configurar la nostra pràctica professional.

Continguts de la formació:

 1. Introducció a la perspectiva de gènere: conceptes bàsics
 2. Anàlisi social de la realitat actual dels homes: primeres preguntes i reflexions.
 3. La perspectiva de gènere i els estudis de les masculinitats.
  • La construcció social de la masculinitat hegemònica
  • Conseqüències de la masculinitat hegemònica (visibilitació de les problemàtiques i les desigualtats que s'en deriven).
  • Situació actual, problemàtiques i models alternatius
 4. Aprofundiment en temàtiques importants pel treball amb homes:
  • Violència i masculinitat
  • Els homes i les emocions
  • Relacions de parellao Paternitats actives i responsables
  • Salud: autocura i conductes de risc
 5. Estratègies, eines i recursos per la intervenció amb homes.
 6. Planificació de noves intervencions: objectius, activitats i avaluació.
 7. Bibliografia sobre la temàtica tenint en compte els diferents àmbits d'actuació: toxicomanies, violència, coeducació,?.

Metodologia de la formació:

La metodologia emprada serà participativa, combinat parts teòriques amb dinàmiques participatives i experiències como debats, treballs en petits grups, dinàmiques corporals, etc. L'objectiu no es només donar informació sinó que les persones assistents puguin dir la seva i participar de la seva pròpia formació.

Fitxers relacionats

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari