Homes per l'equitat de gènere
21Oct: Els homes contra la violència masclista

Publicat el 17/10/2011

El 21 d'Octubre és l'aniversari de la primera manifestació d'homes contra la violència masclista celebrada a Sevilla en 2006 i que, des de llavors, ha servit per agrupar als homes contra aquesta violència en tot l'estat espanyol, i mobilitzar-los a la participació en els actes del 25 de Novembre, Dia Internacional de l'Eradicació de la Violència contra les Dones.

Aquest any, sota una convocatòria unitària de tot el moviment d'homes per la igualtat, s'estan organitzant per al proper 21 d'octubre la celebració de diferents actes en els quals els homes ens posicionem públicament contra la violència masclista. Són accions en els quals els homes ens manifestem per la pau i la igualtat perquè la violència no pot ser un problema de les víctimes que la sofreixen, sinó que és una qüestió que afecta a tota la societat i on els homes tenim una part important de responsabilitat.

Per això, en Sevilla es realitzarà una manifestació d'homes contra la violència masclista sota el lema "Planta Cara a la violencia, ponle cara a la igualdad" organitzada por la RHX= i en diferents ciutat de l'Estat Espanyol es realitzaran Rodes d'homes organitzades per AHIGE sota el lema "Vivamos sin violencia, el silencio nos hace cómplices".

A Barcelona, l'Associació Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya, organitza una Roda d'homes a la Plaça Sant Jaume el dia 21 d'octubre a les 19:30 amb dos clars objectius:

· Fomentar un posicionament públic dels homes contra la violència masclista, fent visible a la societat i, especialment al col·lectiu masculí, l'existència d'homes que ens impliquem activament per la igualtat i contra la violència.

· Convidar i mobilitzar als homes al fet que participin massivament en les manifestacions contra la violència de gènere del 25 de Novembre.

L'acte consistirà en la composició d'una roda d'homes amb llaços blancs (símbol des de fa anys de l'oposició dels homes front a la violència contra les dones) i espelmes (en honor de les dones víctimes), en la lectura d'un manifest i un minut de silenci. Hi haurà també una ambientació musical i la lectura d'adhesions de diversos homes significats de la vida social.

El Projecte Canviem-ho no hi faltarà a la cita i esperem que a Barcelona sigui un acte multitudinari on els homes puguin dir públicament NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

Us hi esperem!

Mes informació:

http://vivamossinviolencia.ahige.org/campana.html

http://fhxi.wordpress.com/pp/

Fitxers relacionats

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari