Homes per l'equitat de gènere
NOU curs de Teatre de l'Oprimit!

Publicat el 20/02/2015

Curs de creació i exploració col·lectiva a través del Teatre del Oprimit per a homes joves d'entre 16 i 22 anys.


Dilluns de 17:00 a 19:00h / Inici el 2 de Març de 2015
Lloc: Palau Alós. Districte de Ciutat Vella. C/ Sant Pere més Baix, 55.
Per a joves de 16 a 22 anys.
Inscripcions gratuïtes a: palaualos_aquitescoltem@bcn.cat
Coordinat per RAI CRESPÍ, tècnic del Servei d'Atenció a Homes de l'Ajuntament Barcelona.

Un espai d'exploració teatral, un laboratori sobre nosaltres, homes, homes que ens estem fent i que tenim la certesa que també ens han fet. Una proposta per a homes joves, on ens reunirem a compartir què és ser home, què ens han explicat, què hem après, què hem vist, quines contradiccions trobem, com ens hi sentim, quines conseqüències té, i, sobretot, cap on volem caminar. Un viatge de fora cap a dins i de dins cap a fora.

La metodologia principal que utilitzarem és el TEATRE DE L'OPRIMIT, sistematitzat pel brasiler Augusto Boal, la qual ens permet treballar a través del joc i la interpretació la MASCULINITAT, com nosaltres la vivim i de quina manera la reproduïm. Un Teatre que no busca tant sols la contemplació, sinó que convida a l'acció encaminada a l'alliberament d'allò que ens oprimeix o que fa que altres visquin oprimides per les nostres maneres d'estar en el mon. Alhora també treballarem des d'altres metodologies artístiques i de la psicologia humanista com és la Gestalt.

I es que 53 dones van ser assassinades en mans de les seves parelles i ex-parelles en el 2014 a Espanya. 124.894 van ser les denuncies per violència de gènere registrades el 2013. En el 2009 hi va haver 6.573 delictes d'abús, assetjament i agressions sexuals. En el 2013 menys del 6% de les presidències de les grans empreses espanyoles eren ocupades per dones. En el 2010 les dones seguien cobrant entre un 10 i un 35% menys que els homes en els mateixos àmbits de treball. Hi així tenim moltes més dades. I nosaltres, els homes, som productors, reproductors i/o silenciadors del model masclista que permet que això passi.

També som coneixedors d'una llarga llista sobre allò que els homes han de suportar en aquest sistema Patriarcal, però ens agradaria explorar-les vivencialment amb tu. Vine i forma part d'aquest viatge personal i col·lectiu en el que no cal haver fet mai abans Teatre, ni haver pensat en clau de Gènere, només cal atreviment, esperit crític i ganes de viatjar!

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari