Homes per l'equitat de gènere
Canviem-ho

Imatge Canviem-ho 2012

Canviem-ho és un projecte dirigit als homes de la ciutat de Barcelona que promou la implicació dels homes en la igualtat entre homes i dones, és a dir, que dones i homes gaudeixin dels mateixos drets i les mateixes oportunitats.

Si els homes també canviem, acabaran les desigualtats

Notícies

Homes amb cor, l'últim llibre de la Fina Sanz

La psicoterapeuta, sexòloga i pedagoga Fina Sanz ha escrit aquest llibre de relats d'homes que parlen de la segona meitat de les seves vides. La doctora explica la rellevància que se li dona a la situació laboral, i com perilla l'autovaloració quan els homes perdem la feina. Sembla que el manament de l'home proveïdor és un dels més profunds de la masculinitat patriarcal.

La Coral Herrera reflexiona sobre els homes i la dificultat d'enamorar-se.

L'experta en gènere i relacions afectives qüestiona el model de l'home dur que no s'enamora. En aquest vídeo explora les profunditats de l'educació patriarcal que ensenya als nois a tenir por a perdre la llibertat, impedint així gaudir de les relacions afectives d'una manera plena. Molt interessant!

Quatre homes profeministes

Mentre les dones han sigut les protagonistes de la crítica patriarcal i la lluita feminista hi ha hagut homes que també han perseguit la justícia i l'equitat de gènere. Aquí teniu a quatre barons referents en el treball de les masculinitats no patriarcals. Penseu que la lluita per l'equitat de gènere és una cosa de les dones? Us recomanem seguir la pista a aquests personatges i reflexionar sobre la resposta!

Sufragistes: un film sobre la lluita de les dones per l'equitat de gènere

Fa uns mesos va sortir a la cartellera la pel·lícula Sufragistes. Per qui no l'hagi vist la recomanem. Explica la història de la lluita de les dones britàniques per a l'obtenció del dret a vot femení davant d'un govern i una societat patriarcal que s'hi nega. Potser ens sembla evident, però no fa tant de temps que les dones disposen d'aquest dret. Coneixes quines lluites feministes s'estan portant a terme actualment i que son el llegat de les nostres avantpassades?

Altres notícies

Actes realitzats

Presentació del llibre "HOMBRES PARA EL SIGLO XXI"

La llibreria "Espai Contrabandos" acollirà aquest dijous 18 de febrer a les 19h la presentació d'aquest compost d'històries de transformacions masculines de la ma dels socis d'AHIGE.

Seminari Internacional "Men in movement".

Homes Igualitaris i la UOC organitza aquest seminari que te com a objectiu reflexionar sobre els canvis en les pràctiques quotidianes dels homes i sobre com circulen i es reinventen les tradicions i les imatges de les masculinitat. La jornada tindrà lloc els pròxims dies 18, 19 i 20 de novembre a Barcelona, a l'Espai Francesca Bonnemaison.

Obertes les inscripcions al pla de formació RESET.

Homes Igualitaris convida a tots els nois joves a convertir-se en multiplicadors de reflexions antipatriarcals en el seu entorn i així estendre la revolta. Per això ofereixen places limitades a una formació en masculinitat i igualtat amb un excel·lent equip de professionals especialitzats. La formació, de 21h, es realitzarà els dissabtes entre el 28 de novembre i el 13 de febrer. No t'ho perdis!

Nou curs: Violència de gènere en joves: Sensibilització i prevenció de conductes de risc.

L' Àrea d'Atenció a les Persones. Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania organitza aquesta formació per a totes aquelles persones ciutadanes o professionals que vulguin introduir-se en el mon de la prevenció de la violència de gènere en joves. Del 23 d'octubre al 20 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison, el curs consta de 20h lectives presencials.

Actes realitzats

Destaquem

Projectes institucionals dirigits a homes

  • AHIGE

  • Heterodoxia

  • Llaç blanc

  • Eme

  • Red jóvenes

  • ON:GIZ Asociación para la igualdad

  • Plataforma Por Permisos Iguales e Intransferibles Nacimiento y Adopción

  • Associació Candela

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari