Homes per l'equitat de gènere
Canviem-ho

Imatge Canviem-ho 2012

Canviem-ho és un projecte dirigit als homes de la ciutat de Barcelona que promou la implicació dels homes en la igualtat entre homes i dones, és a dir, que dones i homes gaudeixin dels mateixos drets i les mateixes oportunitats.

Si els homes també canviem, acabaran les desigualtats

Notícies

Les identitats masculines, en transformació permanent

La tercera edició dels seminaris internacionals Men in Movement reuneixen a l'Espai Francesca Bonnemaison el pensament crític sobre les masculinitats, considerades com a processos socials complexos, dinàmics, interseccionals i flexibles.

Construint nous models de masculinitat

El projecte "Canviem-ho. Homes per l'equitat de gènere" ha publicat uns vídeos que recullen les principals línies d'acció d'aquest programa pioner impulsat per la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona.

En la piel de las mujeres

En la piel de las mujeres

El periodista Javier Gallego parla de moltes de les violencies que les dones han de patir cotidianament a la nostra societat. Amb to contundent, critica la inactivitat de la majoria dels homes davant d’aquesta realitat, i ressalta la importancia de “posarnos a la seva pell” per deixar de tolerar el masclisme. Valorem molt positivament que Javier Gallego utilitzi el seu privilegi mediàtic per a què altres homes prenguin consciencia i transformin les seves actituds.

Homes que creuen que comparteixen les tasques de casa

Homes que creuen que comparteixen les tasques de casa

Diversos estudis, especialistes i testimonis analitzen una persistent desigualtat a la que no donem visibilitat. La optimista il·lusió de la total incorporació masculina a l’àmbit domèstic es justifica en l’augment de la seva participació. Però, podem parlar realment de coresponsabilitat? Aquí teniu un article que analitza la situació i desmunta els mites de la igualtat a la llar.

Dia dels Homes contra la violència masclista

Dia dels Homes contra la violència masclista

Aquest divendres, 21 d'octubre, l'Associació Homes Igualitaris (AHIGE Catalunya) convoca una roda d'homes per a que es manifestin públicament en contra de les violències masclistes.

Per una paternitat responsable, activa i conscient

Família. Amb aquest objectiu, i en el marc del projecte “Canviem-ho”, s'ha presentat la ‘Guia per a la conducció de grups d’homes’.

Altres notícies

Agenda

Nova edició del curs “RESET”, dirigit a nois joves

Nova edició del curs “RESET”, dirigit a nois joves

Homes Igualitaris impulsen la segona edició de la formació sobre masculinitats i gènere, portada a terme per professionals especialitzats. El curs s’inicia el proper divendres dia 20 de gener.

Actes realitzats

Presentació del llibre "HOMBRES PARA EL SIGLO XXI"

La llibreria "Espai Contrabandos" acollirà aquest dijous 18 de febrer a les 19h la presentació d'aquest compost d'històries de transformacions masculines de la ma dels socis d'AHIGE.

Seminari Internacional "Men in movement".

Homes Igualitaris i la UOC organitza aquest seminari que te com a objectiu reflexionar sobre els canvis en les pràctiques quotidianes dels homes i sobre com circulen i es reinventen les tradicions i les imatges de les masculinitat. La jornada tindrà lloc els pròxims dies 18, 19 i 20 de novembre a Barcelona, a l'Espai Francesca Bonnemaison.

Obertes les inscripcions al pla de formació RESET.

Homes Igualitaris convida a tots els nois joves a convertir-se en multiplicadors de reflexions antipatriarcals en el seu entorn i així estendre la revolta. Per això ofereixen places limitades a una formació en masculinitat i igualtat amb un excel·lent equip de professionals especialitzats. La formació, de 21h, es realitzarà els dissabtes entre el 28 de novembre i el 13 de febrer. No t'ho perdis!

Nou curs: Violència de gènere en joves: Sensibilització i prevenció de conductes de risc.

L' Àrea d'Atenció a les Persones. Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania organitza aquesta formació per a totes aquelles persones ciutadanes o professionals que vulguin introduir-se en el mon de la prevenció de la violència de gènere en joves. Del 23 d'octubre al 20 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison, el curs consta de 20h lectives presencials.

Actes realitzats

Destaquem

Projectes institucionals dirigits a homes

  • AHIGE

  • Heterodoxia

  • Llaç blanc

  • Eme

  • Red jóvenes

  • ON:GIZ Asociación para la igualdad

  • Plataforma Por Permisos Iguales e Intransferibles Nacimiento y Adopción

  • Associació Candela

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari