Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
"Pelegrins al cor de Barcelona", un itinerari cultural i espiritual per Ciutat Vella
publicat el 11/12/2013 a les 22:32 h. Albert Burjachs

El llibre, editat per l'Ajuntament de Barcelona, pretén mostrar la petjada cristiana a través del patrimoni cultural del centre de la ciutat.

Vídeo "Pelegrins al cor de Barcelona"

Construïda sobre els fonaments d'un anterior temple romànic, la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor és, juntament amb la Catedral de Barcelona i les esglésies de Santa Maria del Pi i Santa Maria del Mar, una de les joies de l'arquitectura gòtica barcelonina. Aquesta és una de les obres arquitectòniques construïdes en ple creixement econòmic i cultural de la ciutat, el segle XIV. És aquí, precisament, on s'ha fet la presentació del llibre "Pelegrins al cor de Barcelona", escrit per Jaume Castro i Meritxell Téllez i amb fotografies de Pere Vivas.

El llibre explica la petjada cristiana a la ciutat, a través tant dels grans monuments arquitectònics com de les petites esglésies, capelles o antigues cases de caritat. Segons el degà de la Facultat de Teologia, Armand Puig: "De vegades no coneixem la ciutat que tenim ben a prop i, en aquest llibre, en canvi, redescobrim els racons i el patrimoni cultural. A més a més, els autors ho fan d'una manera amable i simpàtica."

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha estat present en la presentació i ha destacat la feina dels autors per destacar el patrimoni de Ciutat Vella: "És una feina magnífica, la de recuperar la història de totes aquestes esglésies, cases de caritat, capelles o convents i posar-les al descobert i a l'abast de tothom. Serveix per comprendre què som i com hem arribat fins aquí."

 
 Més informació
»  Web Viena Edicions [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma