Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
L'Ajuntament repetirà les proves de selecció dels nous agents de la Guàrdia Urbana
publicat el 10/07/2013 a les 09:00 h. Redacció bcn.cat
L'Ajuntament de Barcelona repetirà les proves de selecció dels nous agents de la Guàrdia Urbana, arran de les informacions i queixes referents a les condicions en les quals s'havien fet els exàmens de selecció dels aspirants, el 6 de juliol passat.

Per garantir el màxim rigor i transparència en el procés de selecció dels aspirants, i preservar la imatge de prestigi i excel·lència del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, a instàncies de l'alcalde, el consistori preveu que el proper 27 de juliol es repeteixin les proves de cultura i de català escrit del procés de selecció per a la provisió de 113 places d'agent de la Guàrdia Urbana.

Cal destacar que el desenvolupament de les proves, fetes el dissabte 6 de juliol, es va dur a terme en la manera prevista sense que cap de les proves fossin qüestionades en cap moment de la jornada d'examen pels aspirants. Quan es van acabar les proves, els caps d'aula van registrar una vintena d'incidències.Els dies posteriors a les proves, s'han fet públiques determinades informacions i queixes referents a les condicions en les quals s'havien fet els exàmens de selecció dels aspirants. Aquest dimarts al matí, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de la plaça de Sant Miquel ha rebut un total de 41 instàncies en què es fa referència a diversos incidents i anomalies observats durant el procés selectiu, com ara l'ús de mòbils o altres dispositius.Tot i que la logística de les proves es va desenvolupar d'una manera correcta i seguint els procediments habituals, el Govern municipal considera que aquestes informacions malmeten la imatge del cos de la Guàrdia Urbana i del procés selectiu. Per aquest motiu, el Govern municipal ha sol·licitat al Tribunal de l'Oposició la repetició de les dues proves que es van fer el 6 de juliol i en les quals hi ha indicis d'anomalies o s'han generat dubtes raonables.D'aquesta manera, l'Ajuntament de Barcelona faria un desistiment parcial del procés selectiu en les parts en què hi ha sospites raonables que s'ha produït un possible trencament del principi d'igualtat en l'accés a la funció pública.

El consistori demana disculpes a tots els aspirants, la gran majoria dels quals van fer les proves correctament i sense dur a terme cap irregularitat. A més, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, compareixerà per informar dels fets en la propera Comissió de Presidència i Règim Interior.

Proves i nombre d'aspirants

Les proves es van fer dissabte, 6 de juliol. Eren els tres primers exercicis del procés selectiu per a la provisió de 113 places d'agent de la Guàrdia Urbana mitjançant el sistema d'oposició lliure. Les proves van consistir en un examen cultural, un examen aptitudinal i una prova de català. La prova de català la van fer les persones que no havien acreditat el nivell establert a les bases de la convocatòria (nivell B). En total es van convocar 7.344 persones i per aquest motiu les proves es van desenvolupar paral·lelament en dues universitats: la UPF (Campus Ciutadella) i la Facultat d'Economia i Empresa de la UB (avinguda Diagonal, 690). Del total de convocats, finalment es van presentar a les proves 5.463 persones, xifra que representa el 74,4% dels convocats. Els aspirants es van distribuir en un total de 68 aules repartides entre les dues universitats (39 aules a la UPF i 29 aules a la UB) i un total de 200 persones (coordinadors, caps d'aula i personal de suport) van supervisar el procés a les aules.

 
 Guàrdia Urbana
 Enllaços relacionats
»  Guàrdia Urbana [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma