Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
'Retalls' permet comprovar el bon estat de salut del circ a Catalunya
publicat el 10/07/2013 a les 17:00 h. Jaume Recasens

Del 10 al 13 de juliol, a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, diverses companyies de circ hi presenten conjuntament un extracte dels seus treballs: equilibris impossibles sobre cubs de fusta, un ball en un trapezi o filigranes al voltant d'una perxa xinesa.

Vídeo ''Retalls' de circ, al Grec'

Les diferents propostes s'apleguen en un mateix segell, el de La Central del Circ. Es tracta d'un espai per a la creació d'espectacles a la pista que facilita a l'artista els recursos indispensables per entrenar-se, assajar, crear, investigar i formar-se contínuament. D'aquesta manera, també s'ajuda els especialistes d'aquest art en el seu entrenament quotidià, en la cessió d'espais o material i també en l'assessorament per a la creació i producció d'espectacles de circ.

És una iniciativa de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament que gestiona l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. De la direcció artística, se n'encarrega Leandro Mendoza, amb una dilatada formació i carrera com a acròbata, malabarista, pallasso i músic.

A Retalls, La Clandestina, Nacho Flores, Psirc, Les Capgirades i Nacho Ricci presenten els seus darrers treballs. Així doncs, les companyies de circ ofereixen en un mateix espectacle els seus diversos universos creatius. És una proposta que constata el bon estat de salut de l'art de la pista al nostre país.

I és que amb la col·laboració entre La Central del Circ i el Grec 2013 Festival de Barcelona es dóna visibilitat, suport i difusió a les companyies emergents amb una qualitat tècnica i artística contrastada. Les companyies protagonistes de l'espectacle han ofert ja diverses actuacions arreu de l'Estat espanyol i en altres indrets del continent.

Retalls és un espectacle d'una hora i vint minuts de durada, en català i en castellà, i té lloc a les 21.30 hores a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, en quatre úniques funcions. El preu és de 15 euros. Està recomanat per a majors de 12 anys.

 
 'Retalls' permet comprovar el bon estat de salut del circ a Catalunya
 Enllaços relacionats
»  Web de La Central del Circ [+]
»  Web del Festival Grec [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma