Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
El programa "Barcelona t'acull" es consolida
publicat el 05/10/2013 a les 11:10 h. Marta Montal
Un total de 143 joves d'entre 12 i 18 anys hi han participat durant l'estiu. L'objectiu és mostrar-los la ciutat i ajudar-los en l'aprenentatge de la llengua per facilitar-los l'escolarització al setembre. Aquesta iniciativa està adreçada a nois i noies que han arribat a Barcelona fruit d'un procés de reagrupament familiar.

A través de diferents activitats que organitza el programa ""A l'estiu, Barcelona t'acull", l'Ajuntament de Barcelona vol iniciar el procés d'integració dels joves durant l'estiu. D'aquesta manera, al setembre l'arribada a l'escola és més fàcil.

Les classes de català són una eina bàsica per conèixer la llengua. Enguany s'han impartit a set biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

Però a "Barcelona t'acull" també hi ha hagut temps per a l'oci. Els joves han fet sortides per conèixer l'entorn, des del seu mateix barri fins al Zoo, el Park Güell o el Tibidabo.

En total han assistit al programa joves de 24 nacionalitats diferents, sobretot de països com les Filipines, el Pakistan i la Xina. Una mica més de la meitat dels joves tenien com a llengua materna el castellà, però la resta la desconeixia. A més, molts d'ells feia menys de tres mesos que vivien a Barcelona. Una de les novetats ha estat la presència d'una monitora que parlava xinès.

Per facilitar la integració, una de les activitats ha estat posar en contacte els joves de l'edició anterior amb els d'aquest any. També s'han fet sortides amb les famílies dels participants.

Les activitats del "Barcelona t'acull" s'emmarquen dins el "Programa noves famílies: acompanyament a la reagrupació familiar" (http://ves.bcn.cat/zuawm), que treballa amb les persones que viuen el procés de reagrupament a la ciutat.

Ahir a la tarda, el comissionat Miquel Esteve va entregar els diplomes als 143 participants de l'edició d'enguany del "Barcelona t'acull".

 
 El programa
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma