Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Com era el món al 1714?
publicat el 19/12/2013 a les 16:11 h. Josep Bassas

Fins al mes de setembre del 2014, el MUHBA serà la seu d'una exposició que explica la situació mundial durant els fets del 1714. Es tracta d'una mirada oberta i global als canvis i les evolucions mundials que van succeir paral·lelament a la resistència de Barcelona, i també un repàs a la importància de la ciutat en les rutes comercials marítimes i les institucions polítiques participatives incipients.

Vídeo 'El món al 1714'

Una esfera de la Terra reproduïda a gran escala fa de porta d'entrada a l'exposició "El món del 1714", la mostra més global de les que Barcelona organitza amb motiu del Tricentenari i en què el focus de la mirada s'ha ampliat fins a analitzar les relacions que la ciutat de l'època tenia amb la resta del globus.

Revolució política, econòmica i científica

A la mostra del MUHBA s'hi recullen les principals evolucions mundials del període: les institucions polítiques participatives, que a Barcelona es representaven en el Consell de Cent, els primers organismes de control mercantil, com la Borsa d'Amsterdam o el Banc d'Anglaterra, i el trasllat del poder marítim del Mediterrani cap a l'Atlàntic.

També hi podreu llegir el testimoni dels principals nobles europeus que van defensar la lluita de Barcelona i les llibertats dels catalans, o el relat inèdit d'un italià que va explicar la seva vida a la cort dels Àustries mentre va ser a la ciutat. Tot plegat, símbols de l'impacte que la resistència catalana va tenir a Europa, i que segueixen més vigents que mai.

Durant la inauguració oficial, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que, en el context de la Guerra de Successió, Barcelona era una ciutat plenament integrada en els circuits internacionals. Barcelona i Catalunya eren un mosaic de nacionalitats, amb contactes permanents entre persones de procedències diverses: anglesos, francesos, alemanys, austríacs, italians, portuguesos, holandesos... "Som hereus d'aquell context polític, cultural, artístic, comercial i econòmic", ha dit.

L'exposició més global del Tricentenari

L'exposició "El món del 1714" és la que ofereix una visió més global i una mirada mundial sobre la caiguda de Barcelona. "Les obres que s'hi poden veure demostren que la guerra de Successió no era només una guerra dinàstica, sinó que alhora hi havia interessos sobre les rutes del metall i del comerç mundial per mar", ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, durant la presentació.

 
 Com era el món al 1714?
 Més informació
»  Web del MUHBA [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma