Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona enforteix les relacions amb el món olímpic
publicat el 10/12/2013 a les 20:00 h. Redacció bcn.cat
La capital catalana ha estat escollida a Lausana (Suïssa) membre del comitè executiu de la Unió Mundial de Ciutats Olímpiques. Després que la tinenta d'alcalde Maite Fandos hagi presentat la candidatura de la ciutat per formar-ne part, l'Assemblea General n'ha acordat l'ingrés.

El Comitè Executiu el formen onze membres, representants de ciutats olímpiques (Lausana, Atenes, Los Angeles, Pequín i Rio de Janeiro, entre altres) i del Comitè Olímpic Internacional. Fandos representarà Barcelona en aquest òrgan.

L'alcalde Xavier Trias ha destacat la importància que Barcelona, "una capital de prestigi associada al món de l'esport i de l'olimpisme" en formi part, i ha recordat que continuen treballant per fer realitat el somni olímpic de Barcelona-Pirineu per a l'any 2026. "La possibilitat d'organitzar uns Jocs Olímpics d'Hivern és una gran oportunitat, tant per a Barcelona com per al Pirineu, perquè aquest és un projecte de país, i per això és important ser un membre actiu d'aquesta xarxa de ciutats olímpiques".

Per a Barcelona és important pertànyer-hi per tal de mantenir el seu posicionament com a ciutat olímpica de referència després de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992 amb reconegut èxit i capitalitzar la seva expertesa i les seves relacions en el camp de l'alta competició esportiva internacional. A més, la incorporació de Barcelona al comitè executiu permetrà a la ciutat enfortir les relacions amb ciutats amigues que actualment són referents, presents i futurs, del món olímpic.

El Museu Olímpic de Lausana
Trias i Fandos han assistit a l'acte de reobertura del Museu Olímpic de Lausana, en un acte en què s'ha fet el traspàs de poders de l'expresident del COI del 2001 al 2013, Jacques Rogge, a l'actual, Thomas Bach, que ho és des del setembre passat. És un recinte museístic permanent d'exposició de diferents peces relacionades amb el món de l'esport i en especial dels Jocs Olímpics, que va inaugurar el 23 de juny de 1993 l'aleshores president del COI Joan Antoni Samaranch.

 
 Barcelona enforteix les relacions amb el món olímpic
 Més informació
»  Web del Museu Olímpic de Lausana [+]
 Enllaços relacionats
»  Web del COI [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma