Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Bombers de Barcelona incorpora 27 nous efectius
publicat el 31/10/2013 a les 19:04 h. Redacció bcn.cat
Els nous bombers han superat el curs de formació bàsica que, juntament amb les pràctiques que començaran al novembre, els permetrà incorporar-se al cos. Aquesta és la primera promoció del curs adaptat als criteris del títol de tècnic en prevenció, extinció d'incendis i salvament (TPEIS).

Els 27 bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de l'Ajuntament de Barcelona han superat el curs de formació bàsica per a bombers, impartit a l'Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

A partir de l'1 de novembre s'incorporaran als diferents parcs de bombers de la ciutat, on hauran de fer 553 hores de pràctiques. El curs a l'ISPC i les pràctiques al lloc de treball els permetrà sumar més de la meitat de les 2.000 hores que fixa el cicle formatiu de grau mitjà. Les 747 hores restants, necessàries per obtenir el títol de tècnic en prevenció, extinció d'incendis i salvaments, les podran dur a terme en els propers quatre anys dins el programa de formació continuada de l'ISPC. Si superen aquests dos blocs, se'ls habilitarà com a funcionaris de carrera de l'Ajuntament de Barcelona.

El primer tinent d'alcalde i responsable de l'Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha felicitat els nous bombers i ha assegurat que avui entren a formar part d'un cos que és "un exemple de valors i de compromís amb la ciutadania".

El director del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, Manel Pardo, per la seva banda, ha manifestat que aquest servei públic "és un dels gestors i coordinadors de les emergències" i, en aquest sentit, ha animat els 27 nous bombers a continuar formant-se per donar el millor servei.
En l'edició d'enguany hi han participat un 100% d'aspirants homes i l'edat mitjana del curs ha estat de 32 anys, un any més que la darrera edició.

Un curs complet que incorpora la llengua anglesa

El curs consta d'una part teòrica i una de pràctica sobre coneixements dels procediments administratius, així com els relacionats amb les tasques de bomber. És el cas, per exemple, del coneixement del territori, l'extinció d'incendis urbans i industrials, els salvaments i rescats, l'extinció d'incendis forestals o els accidents amb risc químic.

D'acord amb el que determina el cicle formatiu de grau mitjà, enguany és la primera vegada que s'ha impartit un dels mòduls en llengua anglesa, incorporant-hi terminologia tècnica i adaptant l'ensenyament de la llengua estrangera a l'àmbit professional i tècnic.

 
 Bombers de Barcelona incorpora 27 nous efectius
 Més informació
»  Web de Bombers de Barcelona [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma