Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
La flama del Canigó encén el Sant Joan barceloní
publicat el 23/06/2013 a les 23:00 h. Eduard Gras

La pluja ha remullat la rebuda de la flama a la plaça de Sant Jaume, cosa que no ha estat un impediment per encendre el primer foc de Sant Joan. Des dels anys seixanta, s'encén a Sant Martí del Canigó el foc que alimentarà totes les fogueres de Sant Joan dels Països Catalans.

Vídeo 'La flama del Canigó'

La plaça de Sant Jaume ha estat el lloc de rebuda oficial del foc, amb bones mostres de cultura popular, parlaments institucionals i música tradicional. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, ha quedat deslluït per la pluja, que si bé ha alterat el programa d'actes, no ha impedit l'encesa del gresol a partir del qual ha sortit el foc que ha anat a il·luminar les fogueres de la ciutat.

El camí fins a Sant Jaume l'han fet un grup de voluntaris que, des de l'entrada a la ciutat per l'avinguda Diagonal, han baixat pels barris de les Corts, Sants, Hostafrancs fins a la Gran Via, que han enfilat per acabar-se endinsant a Ciutat Vella. A Sant Jaume esperaven la flama centenars de persones.

Reivindicar Barcelona com la capital del país era un dels objectius de la celebració. Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han coincidit a assenyalar la importància de reivindicar també en la tradició la capitalitat de la ciutat.

"Demanem que Sant Joan sigui la festa nacional dels Països Catalans", ha afegit la presidenta d'Òmnium, que també ha aprofitat per recalcar el caràcter "català, mediterrani, popular i espontani de la festa" de Sant Joan.

 
 Flama del Canigó
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma