Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Martí Gasull i Roig rep la Medalla d'Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum
publicat el 18/12/2013 a les 21:55 h. Albert Burjachs

L'activista per la llengua catalana va ser un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua. Va morir el setembre del 2012 quan escalava una muntanya al Nepal.

Vídeo 'Medalla d'Or al Mèrit Cultural a Martí Gasull i Roig'

L'Ajuntament de Barcelona ha atorgat la Medalla d'Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum, al filòleg Martí Gasull i Roig, un dels fundadors i ideòleg de la Plataforma per la Llengua. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet el lliurament del guardó a la família de Martí Gasull: la seva mare Pilar Roig, el seu pare Martí Gasull i el seu germà, Bernat Gasull, que també ha dit unes paraules en record del Martí. "El gran reconeixement pel Martí era poder treballar incansablement pel seu país i per la cultura catalana", ha dit Bernat Gasull, després d'agrair a l'Ajuntament el reconeixement atorgat al seu germà.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit: "El Martí va aconseguir encomanar a molta gent la seva passió per la llengua catalana. A més a més, utilitzava la llengua com a eina d'unió, que és el que ha de ser", ha recalcat el batlle, que també ha destacat la feina feta per la Plataforma al llarg d'aquests vint anys.

Llengua catalana i muntanya

Martí Gasull i Roig va ser un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua, el 1993. Des de llavors, el filòleg i alpinista es va implicar plenament en la coordinació d'aquesta organització i en va esdevenir l'ideòleg. Gasull combinava el seu amor per la llengua i la cultura catalana amb la seva gran passió per la muntanya. Una afició que li va treure la vida després d'un accident al Nepal.

La Generalitat el va reconèixer amb la Creu de Sant Jordi, a títol pòstum, el 9 d'octubre de 2012. La Plataforma per la Llengua ha creat uns guardons que duen el seu nom per premiar anualment persones o entitats que, com el Martí, treballin incansablement en favor de la llengua catalana.

 
 Martí Gasull i Roig rep la Medalla d'Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum
 Més informació
»  Web de Plataforma per la Llengua [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma