Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
El Bicing s'apujarà el 2014 en funció de l'IPC
publicat el 2013-09-06 00:00:00.0 a les 20:00 h. Redacció bcn.cat
El preu del Bicing s'actualitzarà amb l'IPC el 2014, i de cara al 2015 l'Ajuntament ha presentat una proposta de nou model tarifari més eficient i equitatiu, emmarcat en el desplegament de la T-Mobilitat.

L'Ajuntament està treballant en un nou model tarifari per al Bicing amb l'objectiu que sigui més eficient i equitatiu. El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha presentat aquest divendres a la Comissió creada a final de l'any passat amb aquest objectiu una proposta de canvi de model tarifari. Mentre les entitats estudien la proposta, que s'emmarcaria en el desplegament de la T-Mobilitat de cara a l'any 2015, el preu de l'abonament del Bicing tindrà un increment d'acord amb la pujada de l'IPC.

La nova proposta té per objectiu millorar la relació entre despeses i ingressos del Bicing, i reduir els costos logístics i de manteniment. Així s'establirà un preu per fer-se soci del servei més reduït que l'actual i amb descomptes per a determinats col·lectius, i cobrar unes variables que aniran en funció del tipus i durada del viatge, de quan es realitza el trajecte (temporada alta o baixa) i del nombre de viatges.

Així, per exemple, el cost d'un viatge concret pot incorporar bonificacions si l'usuari utilitza el Bicing per pujar (fet que ajuda a reduir els costos logístics del servei), o bé s'aplicarà una tarifa més alta si el viatge dura més d'una hora, atès que el Bicing és un servei pensat per realitzar trajectes en concordança amb les dimensions de la ciutat.

Actualment, l'usuari paga una tarifa anual (enguany ha estat de 46,46 euros), sense tenir en consideració si l'abonat utilitza molt, poc o gens el servei. Amb la nova proposta, la intenció és que la facturació dels serveis es faci de forma periòdica i especificant el preu cobrat i les bonificacions aplicades. A més, el Bicing es vincularà amb el transport públic i la nova tarifa s'aplicarà amb la implantació de la T-Mobilitat.

 
 El Bicing s'apujarà el 2014 en funció de l'IPC
 Enllaços relacionats
»  Bicing [+]
»  Web de Mobilitat i Transports [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma