Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
L'antiga seu de l'ONCE es transformarà en un nou pol d'equipaments
publicat el 29/12/2013 a les 10:30 h. Redacció bcn.cat
L'Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació les obres per a la rehabilitació i adequació de l'antiga seu de l'ONCE. Aquest projecte preveu les actuacions de construcció d'una nova coberta i façanes, el reforç i l'adaptació de l'estructura i una nova distribució interior.

El projecte té un pressupost de licitació 11.987.000 euros i està previst que les actuacions estiguin enllestides a finals del 2014. L'immoble, amb més de 10.600 metres quadrats de superfície construïda, estarà dotat d'equipaments de diversos àmbits: barri de Sant Antoni, districte de l'Eixample i ciutat de Barcelona, consensuat amb el teixit associatiu del barri.

La proposta de la distribució dels espais té com a objectiu principal aconseguir una flexibilitat que afavoreixi la integració dels programes actuals i també de les futures adaptacions que s'hi puguin produir.

L'edifici disposarà de 6.733 metres quadrats de superfície útil per a diferents usos i distribuïts en planta subterrània, planta baixa i sis plantes pis. D'aquests metres, un 60% tindrà serveis municipals i un 40% serà per a usos veïnals. D'altra banda, hi ha una planta subterrània que es destinarà a aparcament.

El regidor del Districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, ha destacat l'ampli procés participatiu que s'està duent a terme, ja que "aquest projecte s'està desenvolupant de manera conjunta amb els veïns de la zona, tal com es va fer amb la definició dels usos que ocuparan aquest espai" i ha recordat que una part important d'aquest immoble "estarà gestionada pels mateixos veïns, que seran els responsables de dinamitzar i gestionar l'espai que els pertoca".

Equipaments

Un total de 1.482 metres quadrats es destinaran a equipaments de barri, on hi haurà espais comuns, com ara un teatre-auditori, un aulari o una sala polivalent. Dins aquesta zona, també hi haurà els espais necessaris per desenvolupar-hi activitats i fomentar la relació entre veïns.

En aquest nou edifici, també s'hi ubicaran el Centre de Formació d'Adults Pere Calders i el Centre de Normalització Lingüística.

El nou equipament també destinarà un espai a empreses i serveis municipals que allotjarà BSM i la Direcció d'Atenció al Ciutadà.

 
 L'antiga seu de l'ONCE es transformarà en un nou pol d'equipaments
 Enllaços relacionats
»  Web districte Eixample [+]
»  Web d'Hàbitat Urbà [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma