Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Xavier Trias estén la mà a tots els grups municipals però recorda que Barcelona necessita uns pressupostos inversors i socials per al 2014
publicat el 09/10/2013 a les 15:30 h. Josep Bassas

L'alcalde de Barcelona ha ofert mà estesa als grups municipals per dialogar i buscar consensos i ha assegurat que la moció de confiança només es presentarà com a últim recurs. Ho ha dit en un esmorzar informatiu al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, on ha repassat l'actualitat econòmica de la ciutat.

Vídeo 'Fòrum Europa Tribuna Catalunya'

Xavier Trias ha comparegut davant una nodrida representació empresarial i institucional de Catalunya i de la ciutat, dins el cicle d'esmorzars del Fòrum Europa Tribuna Catalunya a l'Hotel Palace. L'alcalde de Barcelona hi ha exposat la situació econòmica actual de la capital catalana i també ha detallat les prioritats de futur que figuren en els pressupostos pel 2014.

Trias ha lamentat la caiguda en picat de les inversions que l'Estat fa a l'Àrea Metropolitana. Un fet que dificulta la gestió de serveis públics com la salut, l'educació, i especialment els transports públics, on la partida provinent de Madrid s'ha reduït un 25% des del 2010. L'alcalde també ha destacat l'important impacte que la reducció de recursos de l'Estat ha suposat per a la majoria d'equipaments culturals de la ciutat.

Pressupostos del 2014

L'alcalde ha presentat davant dels representants empresarials i polítics les principals partides dels comptes que el govern municipal vol aprovar per l'any vinent, xifrats en 2.574 milions d'euros, un 11% més que l'any anterior. Uns pressupostos que necessiten el suport d'altres grups municipals, per la qual cosa Trias s'ha mostrat disposat a buscar consensos. Tot i això, l'alcalde no ha tancat la porta a la moció de confiança si no hi ha cap altra alternativa.

"Continuarem amb la mà estesa, continuarem insistint, demanant ajut, no ens tancarem en nosaltres mateixos. Però no podem perdre aquests diners d'inversió, que poden generar reactivació econòmica", ha assegurat.

L'alcalde ha destacat les polítiques de protecció i promoció social com a prioritat pels comptes del 2014, i per això, ha recordat, l'Ajuntament invertirà 232 milions a garantir serveis bàsics com les beques menjador, els berenars nutritius o els àpats a domicili a tothom que els sol·liciti.

Trias també ha ressaltat la capacitat d'inversió de l'Ajuntament, que seguirà treballant per la regeneració urbana dels carrers i places de la ciutat, i amb les grans transformacions com les Glòries, la Ronda del General Mitre o la Diagonal.

 
 Xavier Trias estén la mà a tots els grups municipals però recorda que Barcelona necessita uns pressupostos inversors i socials per al 2014
 Més informació
»  Fòrum Europa Tribuna Catalunya [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma