Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona té 34 punts de connexió Wi-Fi a parcs i platges
publicat el 03/08/2013 a les 10:00 h. Redacció bcn.cat
Durant el mes de juny s'ha registrat el màxim històric d'usuaris de Wi-Fi a Barcelona, amb prop de 69.000 usuaris que han suposat 160.000 accessos al servei.

Des del mes de juny del 2011, hi ha set platges de la ciutat que gaudeixen del servei Barcelona Wi-Fi, amb 13 punts de connexió. Són les platges de Sant Sebastià, Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella i Llevant. Durant el període de bon temps, l'ús del Wi-Fi municipal en aquests punts s'incrementa de 400 usuaris mensuals a més de 600. Durant els darrers dotze mesos més de 68.000 persones han usat aquest servei des de les platges.

Actualment, també hi ha 20 parcs que disposen d'aquest servei des del maig del 2010, i s'han consolidat com un dels espais més utilitzats. El parc amb més utilització és el parc de la Ciutadella, amb dos punts Wi-Fi. Té uns 900 usuaris mensuals a l'hivern i pot arribar a més de 3.000.

La ciutat té un total de 442 punts de connexió Wi-Fi gratuïts distribuïts per tot Barcelona. Fins a 218 se situen en equipaments com ara biblioteques, centres cívics o centres esportius municipals. D'altra banda, els ubicats a la via pública sumen 224 punts de connexió.

Barcelona Wi-Fi

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Informàtica, ha desplegat aquest servei des del juliol del 2009. L'objectiu és potenciar-ne l'ús entre els ciutadans i complir l'objectiu estratègic de foment de l'ús de les noves tecnologies. Des de la seva inauguració, s'han comptabilitzat 837.000 usuaris diferents i 3.100.00 accessos a la xarxa. En total s'han visitat més de 212 milions de pàgines.

Els darrers mesos l'ús del servei s'està incrementant. El juny passat s'hi van connectar prop de 69.000 usuaris que han suposat 160.000 accessos al servei.

 
 Barcelona wifi
 Enllaços relacionats
»  Barcelona Wi-Fi [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma