Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
La Festa Major de Gràcia centra l'atenció en l'accessibilitat i el descans veïnal
publicat el 02/08/2013 a les 16:35 h. Meritxell Doncel

Una cinquantena d'escenaris de la festa disposaran de limitadors de so, un 25% més que l'any passat, per respectar el descans dels veïns. Enguany, els carrers tindran una vorera reservada per a la circulació de vianants que evitarà les aglomeracions.

Vídeo 'Festa Major de Gràcia'

La Festa Major de Gràcia escalfa motors! Del 15 al 21 d'agost el districte de Gràcia s'omplirà de colors, guarniments i activitats per a tots els públics.

Aquest any seran 17, un menys que l'any passat, els carrers que lluiran engalanats i que ja comencen a preparar-se per competir al concurs.

La plaça de les Dones del 36 acollirà espectacles familiars, la plaça de la Revolució serà un espai de valors solidaris i inclusius i tindrà activitats diürnes (intercanvi de llibres, contes inclusius, jocs, tallers de coresponsabilitat, etcètera), la plaça del Diamant torna a ser la plaça del swing, la plaça del Sol programarà concerts de folk, a la plaça de la Virreina hi haurà fires artesanes i la Biblioteca de la Vila de Gràcia s'omplirà d'activitats.

El pregoner d'aquesta edició, que recitarà el text el 14 d'agost a les 19.00 hores, serà el cantant dels Sírex, Antoni Miquel i Cerveró, Leslie, un personatge que va estar molt lligat al districte durant els anys seixanta.

Enguany, tant el pregó com el lliurament de premis dels guarniments disposaran de servei d'interpretació en llengua de signes.

Una festa més accessible i més respectuosa

Per primer cop, tots els carrers de la festa tindran una vorera reservada per a la circulació de vianants, per tal d'evitar aglomeracions. A més, s'editaran cartells que recomanaran als assistents deixar espais lliures al voltant dels escenaris per afavorir la circulació de les persones.

Una altra de les novetats de la festa és l'organització de visites guiades per a persones amb discapacitat visual pels carrers de la Fraternitat i de Berga, amb la col·laboració de l'ONCE.

D'altra banda, un total de 47 escenaris disposaran de limitadors de so per respectar el descans veïnal, un 25% més que l'any anterior. "Els graciencs tenen dret a dormir, hem de fer una festa cívica", ha dit la regidora de Gràcia, Maite Fandos.

Els horaris de la festa als carrers són els mateixos que els de l'any passat: fins a les 2.00 hores en dies feiners i vigílies de feiners i fins a les 3.30 hores els divendres i dissabtes. A les places del Sol, del Diamant i de la Revolució l'horari límit és fins a la una de la matinada cada dia.

Un any més, es tornaran a instal·lar codis QR en els punts d'informació de carrers i places guarnides per accedir a la programació de la festa a través del mòbil.

Per facilitar l'accés en transport públic, TMB posarà en funcionament el metro en servei ininterromput les nits del 16 i 17 d'agost, els dies en què es preveu una afluència de públic més gran.
Serveis de neteja reforçats

Com cada any, els serveis de neteja es reforçaran perquè cada matí els carrers i places de Gràcia estiguin nets. Els equips d'operaris treballaran a partir de les 7.00 hores als carrers i a partir de les 2.30 hores a les places. També es reforçarà el servei de recollida selectiva i orgànica, i hi haurà punts de brossa neta.

A més, el Districte incrementarà en un 12% el nombre de cabines de lavabo públiques al carrer, que en total seran 92, 14 de les quals estaran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a la seguretat, el Districte posarà en marxa un dispositiu específic de vigilància a les principals places i carrers amb patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Es farà especial incidència en el control de la venda ambulant i el consum d'alcohol a la via pública.

 
 Festa Major de Gràcia 2013
 Enllaços relacionats
»  Festa Major de Gràcia [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma