Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona assessorarà el Marroc en al reforma de l'administració local
publicat el 03/10/2013 a les 18:00 h. Redacció bcn.cat
Barcelona aportarà la seva experiència en el procés de reforma de l'administració local del Marroc. Així ho han acordat en una trobada a Rabat l'alcalde Xavier Trias i el ministre de l'Interior del Marroc, Mohand Laenser.

L'Ajuntament de Barcelona aportarà la seva expertesa de gestió municipal en àmbits com els serveis mancomunats metropolitans, la participació ciutadana, la governança financera local i la planificació estratègica i urbanística. Aquesta col·laboració es desenvoluparà en el marc d'un acord amb el Programa de les Nacions Unides de Desenvolupament (PNUD) al Marroc. L'alcalde Xavier Trias ha assenyalat que "aquest acord expressa l'aposta ferma de Barcelona per col·laborar amb organismes multilaterals i posar en valor el paper fonamental dels governs locals en l'atenció a les persones".

El Govern del Marroc està impulsant un procés de descentralització recollit en la nova Constitució aprovada l'any 2011 que preveu un projecte de regionalització del país i la transferència de competències i poder polític a les noves regions i als ajuntaments.

 
 Barcelona assessorarà el Marroc en al reforma de l'administració local
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma