Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Obres d'implantació de la nova xarxa de bus
publicat el 03/08/2013 a les 11:00 h. Redacció bcn.cat
Aquesta setmana s'han iniciat els primers treballs per pintar els nous carrils bus de les futures línies. Les obres serviran per preparar la infraestructura per on circularan l'H8, la V3 i l'H10.

A la tardor d'aquest any s'incorporen 5 noves línies, que se sumaran a les ja existents. Tres seran horitzontals i dues verticals. S'anomenaran H8, H10, H16, V3 i V15. La nova xarxa de bus ha de permetre reduir el temps d'espera i de viatges per als usuaris. Per dur a terme aquesta implantació, durant aquesta setmana s'han iniciat algunes obres per habilitar el pas de les noves línies.

Del 29 de juliol al 9 d'agost es faran els treballs per crear un nou carril bus al passeig de la Zona Franca, en el tram comprès entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer dels Motors. Hi haurà un carril bus i dos de circulació en sentit mar. En sentit muntanya la circulació es podrà fer per dos carrils, n'hi haurà un per als autobusos i un carril d'aparcament. El nou carril bus donarà servei a la futura línia V3, que unirà la Zona Franca i Sarrià.

Entre el 5 i el 7 d'agost s'incorporarà un nou carril bus al carrer de la Indústria entre el passeig de Maragall i el carrer Navas de Las Navas de Tolosa. Aquesta mesura comportarà l'eliminació d'un carril de serveis. Del 7 al 16 d'agost també s'actuarà al carrer de Sant Antoni Maria Claret, entre el passeig de Maragall i l'avinguda Meridiana. Els treballs s'emmarquen dins les actuacions per les infraestructures de l'H8, que connectarà Collblanc amb la Maquinista.

Finalment, l'11 d'agost es duran a terme les tasques per implantar un nou carril bus al carrer de València, entre Calàbria i Vilamarí. L'actuació comportarà l'eliminació de l'actual carril de serveis. Les obres permetran l'accés de la línia H10 que anirà de Collblanc a la Pau. La resta d'actuacions previstes es duran a terme a partir de la segona quinzena d'agost i fins a finals de setembre.

Apostar pel transport públic de superfície

L'1 d'octubre de 2012 es va iniciar la reformulació de l'actual xarxa d'autobusos de Barcelona amb l'objectiu de millorar els serveis als ciutadans, buscant els itineraris més directes. L'esquema global consisteix en un conjunt de 28 línies. Del total, 17 són verticals i 8 són horitzontals i 3 més tenen una disposició radial i travessen les anteriors en diagonal.

 
 Nova xarxa de bus
 Enllaços relacionats
»  Web Nova Xarxa de Bus [+]
»  Web de TMB [+]
»  Web Obres [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma