Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
La Ruta del Modernisme, una manera de fer turisme a la ciutat
publicat el 25/06/2013 a les 23:10 h. Cris Gibert

El modernisme a prop de casa. Després de l'èxit de l'any passat l'Ajuntament engega de nou la Ruta del Modernisme a l'estiu. Fins a disset joies del que es considera molt més que un estil arquitectònic, entre les quals la Pedrera, la Casa Batlló o el Palau Güell, es podran gaudir a meitat de preu.

Vídeo 'Ruta del Modernisme'

La idea és oferir una espècie de forfet amb el qual es podrà estalviar fins a 100 euros en entrades i alhora s'engrescarà a fer turisme per la ciutat. L'any passat més de quatre mil persones van gaudir d'aquesta iniciativa.

La ruta inclou 150 obres d'aquest estil arquitectònic de formes impossibles i plenes de color que refermen Barcelona com la capital del modernisme. Es poden veure palaus però també elements més quotidians, com ara fanals i bancs al centre del passeig de Gràcia.

La presentació de la campanya s'ha fet als jardins dels Pavellons Güell, projectats per Antoni Gaudí. La casualitat ha volgut que coincidís amb el 161è aniversari del naixement del mestre. Un segle i mig d'història viva que, com ha remarcat l'alcalde Xavier Trias, cal preservar també perquè contribueix a generar turisme. "El turisme cultural és el que ens interessa d'una manera especial. Nosaltres hem de conservar el patrimoni que tenim", ha dit l'alcalde. També ha reiterat: "Barcelona és coneguda en gran part gràcies al modernisme, fet que fa que milers de turistes passin anualment per la nostra ciutat amb l'objectiu de visitar-ne alguns dels edificis més emblemàtics.

Els jardins del Pavelló Güell són una de les parades imprescindibles de la Ruta del Modernisme i també una de les més desconegudes. En els seus terrenys s'hi ubicava una de les residències d'estiu de la família Güell. Ara aquests pavellons estan pendents de restauració.

I Congrés Internacional d'Art Nouveau

Del 26 al 29 de juny Barcelona es convertirà en escenari del I Congrés Internacional d'Art Nouveau, en el qual participaran més de dues-centes persones. Professionals de la història de l'art, de l'arquitectura, de les arts aplicades i decoratives i també amants de l'art exploraran les tendències i els reptes futurs del modernisme.

 
 La Ruta del Modernisme, una manera de fer turisme a la ciutat
 Més informació
»  Web 'Ruta del Modernisme' [+]
 Enllaços relacionats
»  Web per inscriure's a la promoció i gaudir dels descomptes [+]
»  Web del Primer Congrés Internacional sobre Modernisme-Art Nouveau [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma