Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
El domini .barcelona ha estat aprovat i es preveu que es llanci a finals del 2014
publicat el 06/09/2013 a les 16:00 h. Redacció bcn.cat
La sol·licitud presentada per l'Ajuntament per a la creació i la gestió del domini .barcelona ha estat aprovada per part d'Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), l'organització encarregada de la gestió dels noms de domini a escala global.

El llançament del domini es preveu a finals de l'any 2014 o a principis del 2015, un cop el consistori i l'ICANN hagin procedit a les proves tècniques prèvies a la delegació del domini. L'aprovació de la candidatura valida tots els continguts presentats per l'Ajuntament, també la idoneïtat de la institució com a sol·licitant, els aspectes tècnics del domini, i les polítiques financeres i normatives desenvolupades per l'Ajuntament.

La Fundació puntCAT, l'entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini .cat, s'ha encarregat de preparar la sol·licitud de la candidatura de .barcelona per a l'Ajuntament. Aquesta entitat, que treballa en la promoció de la llengua i la cultura catalanes en l'àmbit d'internet i les noves tecnologies de la informació, va passar per un procés similar amb l'ICANN per a l'aprovació del domini .cat, actiu des del 2006.

La validació de la candidatura del .barcelona culmina un procés endegat per l'Ajuntament fa més de cinc anys. El consistori va ser una de les primeres entitats a detectar l'oportunitat que podria representar la creació d'un espai propi a internet, i, al llarg d'aquests darrers anys, ha participat activament en els espais de desenvolupament d'aquest procés, per definir adequadament l'àmbit dels noms de domini de ciutat.

Des de l'Ajuntament ja s'està preparant l'estratègia de llançament del domini .barcelona per poder oferir, des del primer dia, un espai a internet per a totes les activitats relacionades amb l'àrea d'influència de la ciutat de Barcelona.

Aprovat també el domini .bcn

D'altra banda, l'ICANN també ha aprovat el domini .bcn. A diferència del .barcelona, que és el domini que l'Ajuntament vol posar al servei de la ciutat, el domini .bcn s'ha sol·licitat per a ús intern i amb voluntat de preservar la marca. La Fundació puntCAT també s'ha encarregat de preparar la sol·licitud de la candidatura de .bcn.

 
 El domini .barcelona ha estat aprovat i es preveu que es llanci a finals del 2014
 Enllaços relacionats
»  Web de l'ICANN [+]
»  Web de la Fundació puntCAT [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma