Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Un total de 150 artistes joves es mostren a Swab
publicat el 03/10/2013 a les 19:20 h. Josep Bassas

Swab arriba per sisena vegada a la ciutat de Barcelona per oferir una visió panoràmica de les tendències més actuals de l'art contemporani a tot el món, a través d'una selecció acurada de les galeries expositores. L'objectiu és generar un espai compartit entre artistes emergents.

Vídeo 'Swab 2013'

Un total de 53 galeries de 19 països de tot el món llueixen les seves millors obres a Swab, la Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona. S'hi poden trobar 500 peces de pintura, escultura, vídeo o instal·lacions, tant fetes amb materials originals com amb materials de reciclatge.

La mostra va néixer el 2007 com a espai de trobada per donar visibilitat als nous talents i apropar l'art contemporani als ciutadans, i després de sis anys, s'ha convertit en un esdeveniment important del circuit internacional de fires d'art contemporani.

El director de la mostra, Joaquín Díez-Cascón, destaca: "La mostra es fa amb galeries emergents, que se seleccionen durant tot l'any, i que representen una novetat, una sorpresa o un exemple del que s'està fent al món. És una fira important per a Barcelona i per a Catalunya, perquè tothom pot gaudir-ne, i perquè genera intercanvi entre artistes i galeries."

Entre els 150 artistes, tots nascuts a partir del 1970, n'hi trobem de francesos, americans o xinesos, i també de catalans com l'Alberto García, que exposa els cervells que actualment es poden veure a les sales de la Black Square Gallery de Miami. "Vaig començar penjant una obra a internet i al cap de pocs mesos estava traduïda a un munt d'idiomes i tothom em demanava on la podia comprar. Així va començar l'aventura", explica.

Novetats i activitats paral·leles

La mostra s'ha traslladat aquest any del maig a l'octubre, per coincidir amb l'inici de la temporada artística i ajustar-se al calendari internacional de fires.
D'altra banda, Swab ha organitzat diverses activitats paral·leles, entre les quals destaquen "Swab city", que ha col·locat escultures repartides pels centres cívics i biblioteques de Barcelona, i "Swab urban", una trobada d'artistes del grafit que el 27 de setembre va transformar els murs del parc de les Tres Xemeneies.

Podeu seguir tota l'activitat de Swab 2013 amb el perfil de Twitter @SwabArtFair, l'etiqueta #Swab2013 o el seu Facebook.

 
 Un total de 150 artistes joves es mostren a Swab
 Més informació
»  Web de Swab [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma